Grecia reintroduce măsuri de restricţii dure, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul infecţiilor de coronavirus a crescut semnificativ în ultima perioadă. Au fost reintroduse restricţii dure pentru limitarea răspândiri cazurilor de COVID-19.

RomaniaTV.net
19 sept. 2020, 06:52
Grecia reintroduce măsuri de restricţii dure, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut

Începând de luni până pe 4 octombrie, nu sunt permise grupuri mai mari de 9 persoane în aer liber, iar nunţile, înmormântările şi botezurile nu se pot organiza cu mai mult de 20 de persoane.

De asemenea, toate concertele au fost anulate. Persoanele care au peste 68 de ani sunt sfătuite să-şi reducă deplasările şi să evite transportul public.

Creşterea numărului de infecţii din ultimele luni a forţat autorităţile să reintroducă treptat interdicţiile, inclusiv impunerea utilizarii obligatorie a măştilor în toate spaţiile publice şi private închise.

Autorităţile elene au raportat 339 de noi infecţii vineri, după 359 înregistrate joi, cu jumătate din cazuri în zona metropolitană a Atenei, Attica, unde locuieşte aproximativ o treime din populaţia ţării.

„Vedem tendinţe crescătoare, iar epicentrul este Atena. Creşterea infecţiilor coincide cu întoarcerea din vacanţă”, a declarat prof. Gikas Magiorkinis, expert în boli infecţioase, citat de Mediafax.

Numărul total de cazuri al Greciei de la începutul pandemiei este acum de 14.738, iar 327 de persoane au murit.

Citeşte şi Cutremur violent în Grecia


loading...