Grecia renunţă la certificatul verde. Veşti bune pentru românii care şi-au făcut planuri de vacanţă

Grecia a decis se renunţe la certificatul verde pe durata sezonului estiva. Începând cu 1 mai, turiştii nu vor mai trebui să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului, să prezinte un test negativ sau dovada trecerii prin boală.

01 mai 2022, 11:04
Grecia renunţă la certificatul verde. Veşti bune pentru românii care şi-au făcut planuri de vacanţă
Grecia renunţă la certificatul verde

Grecia renunţă la certificatul verde. Potrivit unui informări postate pe grupul Forum Grecia, autorităţile au modificat condiţiile de intrare în ţară.

Grecia renunţă la certificatul verde

Autorităţile din Grecia au decis că începând cu data de 1 mai, turiştii nu vor mai avea nevoie să prezinte un certificat de vaccinare, test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală ca să intre în ţară.

Citeşte şi Cât costă o vacanţă în Bulgaria şi Grecia, dacă o rezervi acum. Diferenţele de preţ pe litoralul românesc

”Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată. Începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligaţi să completeze formularul de localizare PLF”, se mai arată în informarea postată pe grupul Forum Grecia.

De asemenea, nu va mai fi nevoie de prezentarea certificatului covid nici pentru a putea intra în restaurante, magazine sau în alte spaţii închise.

”Excepţie fac angajaţii nevaccinaţi din spitale, case de bătrâni sau instituţii pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână”, se mai arată în informare.

De asemenea, masca de protecţie rămâne obligatorie în interior pe toată durata lunii mai.

Şi Italia a relaxat măsurile de restricţie. Din 1 mai s-a renunţat la certificatul COVID, iar masca de protecţie va mai fi obligatorie în doar în mijloacele de transport în comun şi în cinematografe.

Obligaţia de vaccinare rămâne în vigoare doar pentru personalul sanitar, până pe 31 decembrie.

Reamintim că Italia a ridicat obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber la jumătatea lunii februarie.

Citeşte şi Care este cea mai fericită ţară din lume. România a făcut un salt uriaş în clasament, surclasând Spania, Italia, Croaţia şi Grecia