Grecia renunţă la sistemul de pensionare anticipată

Pensionarea anticipată, cu excepția celei legate de profesiile care afectează sănătatea și de situația părinților care au copii cu dizabilități, va fi desființată, a anunțat luni ministrul elen al Muncii, George Katrougalos, într-un interviu acordat agenției ANA-MPA, citată de Agerpres.

20 iul. 2015, 18:37
Grecia renunţă la sistemul de pensionare anticipată

‘Știm că în urma încheierii acordului cu creditorii ne-am luat multe angajamente. Totuși, există diverse posibilități și în acest cadru vrem să acționăm ca un guvern de salvare socială’, a explicat Katrougalos.

Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Guvernul grec a fost remaniat după revolta parlamentară

Obținerea creditului punte era condiționată de aprobarea de către Parlamentul de la Atena a proiectului de lege referitor la măsurile de austeritate cerute de partenerii europeni. Deputații au aprobat săptămâna trecută majorarea TVA și o reformă a sistemului de pensii, care să elimine treptat pensionarea anticipată.