GRECIA-ROMANIA: Presa elenă face praf naţionala lui Piţurcă

GRECIA-ROMANIA 3-1. Presa elenă a notat, vineri seară, după meciul câştigat de Grecia în faţa României, scor 3-1, că defensiva a fost "călcâiul lui Ahile" al echipei pregătite de Victor Piţurcă, un "adversar inferior", şi că grecii sunt favoriţi absoluţi la calificare. Partida GRECIA-ROMANIA va fi redifuzată astăzi, de la ora 21.00, de România TV. 

16 nov. 2013, 10:36
GRECIA-ROMANIA: Presa elenă face praf naţionala lui Piţurcă

GRECIA-ROMANIA 3-1. „Nimeni nu bănuia că se vor înscrie atâtea goluri, începutul de meci a fost nebun. Defensiva României s-a deschis ca un şvaiţer elveţian. Defensiva României a fost călcâiul lui Achile al echipei lui Piţurcă. Grecia a marcat de trei ori, ceea ce nu reuşise nici cu Liechtenstein”, a scris publicaţia Contra.

Sentragoal a titrat: „Brazilia, venim !”. „Grecia aproape şi-a adjudecat biletele pentru Mondiale. Mitroglou şi-a pus ştampila pe victorie”.

Ziarul Sport a titrat: „Grecia în deliRio !”. „Ne facem bagajele pentru Rio! MVP-ul meciului, Mitroglou. După acest 3-1, Grecia este cu un pas la turneul final şi aşteaptă returul pentru a pune viza pe
paşapoarte”, a menţionat sursa citată.

„Ce România ? Rio Mania!”, a scris cotidianul Gazzetta. „Grecia a învins România cu 3-1, ratând chiar şansa unui scor mai mare. Mitroglou, criminal în serie. Golurile lui au pavat calea Greciei spre Brazilia. Înainte de meci, ar fi fost bun şi un 1-0, acest 3-1 e ideal, deşi mai puteam înscrie în faţa unui adversar inferior”.

„Împachetăm pentru Rio ! Grecia a fost net superioară României şi putea înscrie cel puţin de patru ori”, a comentat şi Nova Sports.

„Ţara Cafelei e din ce în ce mai aproape pentru Grecia. România a egalat prin Stancu, dar n-a reuşit să mai pună mari probleme. Se vede Brazilia!”, a notat Sport Day.

„Grecia, favorită absolută la calificare. A fost mult mai bună decât România, care marţi va avea o misiune dificilă. Echipa noastră merită să meargă la Mondiale”, a scris şi Metrosport.

„Calificarea e palpabilă ! Grecia a făcut un pas mare şi acum totul este în mâna sa. Au demonstrat că sunt superiori şi poate obţine la Bucureşti un rezultat favorabil”, a subliniat ziarul Ta Nea.

GRECIA – ROMÂNIA 3-1. La câteva minute de la încheierea partidei de la Pireu, pierdută de naţionala României cu 1-3, în faţa Greciei, selecţionerul Victor Piţurcă a explicat la România TV cauzele înfrângerii. „Am întâlnit un adversar foarte bun şi, din păcate am primit din nou goluri din faze fixe. Am egalat, dar n-am putut să ţinem de scor nici măcar două-trei minute. Va fi foarte dificil să marcăm două goluri în retur, să câştigăm cu 2-0.

Ne vom pregăti, vom face totul pentru victorie, dar din păcate Bourceanu şi Costin Lazăr sunt suspendaţi. Suntem privaţi de aportul a doi jucători importanţi pe care voiam să-i bag în teren.

E greu când joci contra unei echipe valoroase, e mai greu să ataci. Echipa Greciei este formată din jucători extrem de puternici„, a spus Piţurcă, la România TV.

„Din păcate noi n-avem jucători de valoare care să suplinească absenţele, dar vom încerca cu cei pe care-i avem să cîştigăm. Să ne reinventăm? Nu ştiu ce am putea să reinventăm pentru retur. Grecia are jucători foarte valoroşi”, a completat selecţionerul la conferinţa de presă.

De ce nu l-a titularizat pe Alexandru Maxim: „Pe Maxim l-am păstrat pentru meciul retur, vreau să-l bag în centru, pentru că în bandă ar fi fost greu să joace contra Greciei”.

Citeşte şi BARAJ CM 2014, GRECIA – ROMÂNIA 3-1. Avem şanse minime de a merge la Mondialele din Brazilia

GRECIA-ROMÂNIA 3-1 i-a lăsat un gust amatr lui Chivu. „Trebuia să arate că sunt o echipă. În seara asta n-au putut, e o cale lungă de la a vrea pînă la a putea. Maniera în care ne-am prezentat la acest meci lasă de dorit. N-am arătat nimic. Am avut şansă la gol…Dacă vom juca la fel şi marţi, nu avem nici o şansă.

Poate lucrurile se vor schimba, vom juca avînd un stadion plin. Dar mă aşteptam la altceva la un asemenea meci, în care lupţi pentru calificarea la Mondial. Am jucat foarte previzibil, deşi grecii ne-au lăsat să construim şi au încercat să lovească pe contraatac. Ne-au bătut din faze fixe”, a declarat Chivu la DigiSport Special.

GRECIA-ROMÂNIA 3-1Înfrângere dureroasă, dar totuşi trebuie să fim pozitivi. Calificarea nu este jucată nici pe departe. Avem meciul de la Bucureşti şi trebuie să dăm totul. Cred că şi noi putem marca două goluri la Bucureşti. Astăzi am pierdut în primul rând fizic, pentru că ne-au dominat. Brigada de arbitri ne-a întors permament, ne-a taxat permanent, nu am putut să ne facem jocul aşa cum ne-am dorit. Trebuie să fim mult mai atenţi în defensivă. Nu se poate câştiga un meci dacă primeşti gol aşa uşor”, a spus Marica la Romania TV

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri.