GRECIA VACANȚE 2021. Care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia. Imagini spectaculoase!

Plajele din Grecia sunt printre cele mai impresionante din lume. Atrag anual o mulțime de turiști dornici de relaxare și explorare. Apa cristalină, nisipurile fine, liniștea, dar și activitățile interesante pe care le pot face pe insule îi fac pe turiști să revină cu fiecare ocazie.

16 iun. 2021, 14:05
GRECIA VACANȚE 2021. Care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia. Imagini spectaculoase!

GRECIA VACANȚE 2021. Care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia. Imagini spectaculoase!GRECIA VACANȚE 2021

. Plajele din Grecia sunt printre cele mai impresionante din lume. Atrag anual o mulțime de turiști dornici de relaxare și explorare. Apa cristalină, nisipurile fine, liniștea, dar și activitățile interesante pe care le pot face pe insule îi fac pe turiști să revină cu fiecare ocazie.

Plaja Balos

Plaja Balos, Chania, e una dintre cele mai frumoase plaje din Creta și se află în apropierea orașului Kissmos. Se poate ajunge acolo cu barca sau cu mașina. Nisipul roz și apa turcoaz îi impresionează pe turiști cu fiecare ocazie. Așa a ajuns să fie și cea mai fotografiată plajă din Creta.

Nu e de mirare că și Prințul Charles și Prințesa Diana obișnuiau să vină des pe plaja Balos cu yahtul lor privat. Ani la rând și-au făcut vacanțele acolo.

Apa e foarte caldă și nu are o adâncime mare, fiind o destinație ideală pentru familiile cu copii. Laguna și zona înconjurătoare, cu specii rare de floră și faună, sunt protejate în cadrul programului Natura 2000. În peșterile din zona se găsesc cuiburi de șoimi Eleonora și cormorani.

Plaja Mylopotamos

Situată în Tsagkarada, din partea de est a Magneziei, Grecia, plaja Mylopotamos este una de dimensiuni mici. Are doar două sute de metri și e destul destul de aglomerată. Malul e acoperit cu pietricele fine, iar apa e limpede și de o culoare uimitoare de smarald. Golful e înconjurat de stânci pitorești acoperite cu pădure groasă. E locul perfect care te face să te simți la mare și la munte și același timp.

Plaja Sarakiniko

Sarakiniko este o plajă de pe insula Milos, Grecia, situată pe malul de nord al insulei. Valurile conduse de vânturile de nord modelează roca vulcanică de culoare alb-gri, în forme uimitoare, iar zona este adesea comparată cu un peisaj de basm. Plaja e una liniștită, are atât pietre, cât și nisip, este permis pescuitul, se pot închiria hidrobiciclete sau canoe, se pot face scufundări și snorkeling. Sarakiniko are câteva taverne unde se servesc preparate tradiționale grecești.

Porto Limnionas

Porto Limnionas este un golf superb cu apă limpede, plasat de-a lungul coastei de vest a insulei Zakynthos. Este unul dintre cele mai ascunse și sălbatice locuri de pe insulă.

Drumul până acolo e destul de greu fiindcă trebuie traversat muntele, sunt serpentine, însă drumul e asfaltat. Pentru a ajunge pe plajă e nevoie să treceți prin satul Agios Leon, iar apoi să mergeți pe un drum asfaltat ce coboară spre mare și ajunge într-o parcare. În zonă sunt și câteva taverne cu mâncare foarte bună, unde puteți servi pește, salate grecești, fructe de mare, souvlaki.

Plaja Anthony Quinn

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Rhodos și se află la aproximativ 15 km de orașul de pe partea de est a insulei. Numele a fost ales în onoarea actorului Anthony Quinna, după filmarea peliculei „Guns of Navarone” și achiziționarea unor terenuri în zonă. Plaja e situată printre țărmurile stâncoase cu peisaje de vis. Apa e foarte limpede și îi inspiră pe turiști să facă cele mai frumoase fotografii.

Plaja Lalaria

Aflată pe insula Skiathos, plaja Lalaria impresionează cu stâncile albe și apa cristalină. E un paradis pentru orice turist sau fotograf care ajunge acolo. Ascunsă în nord-estul orașului Skiathos, plaja este considerată a fi una dintre cele mai autentice și frumoase plaje pe care le poți vizita pe insulă. Fără șezlonguri, plaja este ideală pentru cei care au nevoie de liniște și relaxare.

Pe plajă se poate ajunge numai cu barca. În vechiul port din Skiathos sunt bărcile mici care merg către Lalaria.

GRECIA VACANȚE 2021. Condiții de intrare în Grecia în această vară

Grecia

permite intrarea pe teritoriul său turiștilor care prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, dar e obligatoriu să fi trecut 14 zile de la rapel. În plus, documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba engleză.

Cei care nu s-au imunizat pot arăta un test PCR negativ, dar care să nu fie mai vechi de 72 de ore. Grecia nu solicită un test PCR negativ de la persoanele care au trecut prin boală cu 2-9 luni anterior sosirii, însă acestea trebuie să prezinte un test PCR molecular pozitiv, un test antigen realizat de un laborator autorizat sau un certificat care atestă că deținătorul a fost depistat cu SARS-CoV-2.

La intrarea în Grecia, turiștii pot fi supuși unor teste rapide aleatorii.

În cazul unui rezultat pozitiv, persoanele infectate vor fi cazate gratuit, dar temporar într-un hotel de carantină. De asemenea, într-o astfel de situație detectată la frontieră, intrarea pe teritoriul elen poate fi interzisă.

Pe de altă parte, pentru copiii sub șase ani nu este nevoie de un test PCR. Dar la revenirea în țară, deoarece Grecia se află în scenariul galben, copiii între 3 și 16 ani trebuie să prezinte un test PCR negativ, altfel vor sta în carantină 14 zile chiar dacă părinții sunt vaccinați.

De asemenea, e necesară completarea unui formular de călătorie ce va fi cerut la intrarea în Grecia pentru localizarea pasagerilor.

Documentul este cerut, în special, pentru a avea o evidență a numărului de turiști, dar și informații despre locul în care aceștia se cazează. Formularul ar trebui completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei.

Se găsește online, pe travel.gov.gr și poate fi arătat direct de pe telefonul mobil. Cei care nu completează acest document riscă o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare.