Avertisment de la MAE pentru toţi turiştii români care călătoresc în Grecia. Atenţionarea a intrat în vigoare de luni

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul Naţional elen de Meteorologie a emis o prognoză de fenomene meteo extreme (deteriorarea rapidă a vremii, furtuni însoţite de intensificări puternice ale vântului şi descărcări electrice intense, precipitaţii abundente, inclusiv căderi de grindină), pentru intervalul 7 - 10 iunie 2021.

07 iun. 2021, 19:51
Avertisment de la MAE pentru toţi turiştii români care călătoresc în Grecia. Atenţionarea a intrat în vigoare de luni

Acest avertisment MAE vizează următoarele regiuni şi perioade:

Luni, 7 iunie 2021: regiunile Macedonia, Tracia, în principal după-amiază şi seara;

Marţi, 8 iunie 2021: regiunile Macedonia, Tracia, Epir, Tesalia,  la prânz şi după-amiază;

Miercuri, 9 iunie 2021: zona continentală a Greciei, fenomenele urmând a fi deosebit de intense în regiunea Peloponez.

Citeşte şi Şoc în insula Corfu, turişti francezi ucişi de un localnic. Este a patra zi consecutivă cu împuşcături, în Grecia

Frontul depresionar îşi va face simţită prezenţa începând cu ziua de luni (7 iunie 2021) în nord, urmând a se extinde în centrul ţării marţi (8 iunie 2021) şi pe aproape întreg teritoriul elen, miercuri (9 iunie 2021). În acest context, autorităţile elene recomandă evitarea ieşirii pe mare cu ambarcaţiuni de agrement în acest interval”, se arată în acest avertisment transmis de MAE.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citeşte şi Vacanţe 2021. Noi reguli de intrare în Turcia şi Grecia pentru turiştii români

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

MAE  recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro.