Grecia verifică certificate verzi emise în România şi Bulgaria sub suspiciunea de fals

Autorităţile greceşti subliniază că vaccinările grecilor, rezidenți permanenți ai țării, care par să fi fost făcute în străinătate, în special în Bulgaria și România, au intrat în vizorul oamenilor legii sub suspiciunea că ar fi false.

04 nov. 2021, 17:05
Grecia verifică certificate verzi emise în România şi Bulgaria sub suspiciunea de fals

Certificatele de vaccinare ale cetăţenilor greci (rezidenți permanenți ai țării) eliberate de România și Bulgaria sunt atent verificate de autoritățile elene, scrie publicația greacă Skai.

Acest lucru se întâmplă pentru că există suspiciuni că ar fi false și ar fi fost eliberate de medici care în realitate nu ar fi administrat vaccinul, dar au eliberat certificate care atestă că oamenii sunt imunizați.

Semnalele au fost trase mai ales pentru că Bulgaria depășește zilnic recorduri negative de mortalitate în Uniunea Europeană.

Presa elenă vorbește chiar de o „fabrică de certificate de vaccinare false”, care funcționează în Bulgaria și de unde se pare că „se aprovizionează” mai mulți greci, în principal din nordul Greciei, potrivit Aleph News.

Citeşte şi: Ţara din UE copleşită de criza Covid, toţi bugetarii sunt obligaţi să se vaccineze până pe 15 noiembrie. „În timp de pace niciun stat nu are capacitatea de a face față unei astfel de crize”

Astfel, în schimbul a 300 de euro grecii primesc certificate de vaccinare din Bulgaria, fără a se imuniza.

Conform sursei citate, în Bulgaria, campania de vaccinare este realizată de medici de familie (într-un mediu necontrolat – medicul este față în față cu pacientul, în timp ce procedura din centrele de vaccinare implică întotdeauna 6-7 persoane).

Oficialii greci subliniază că vaccinările grecilor (rezidenți permanenți ai țării), care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România, au intrat în vizorul oamenilor legii.

Atât în ​​Bulgaria, cât și în România există anchete care vizează chiar modul în care se eliberează certificatele verzi, în ceea ce se numește „vaccinarea la chiuvetă”.

Citeşte şi: Medicamentul minune care l-a impresionat pe Anthony Faucci a fost aprobat în Marea Britanie. Este prima pastilă pentru tratarea Covid-19 acasă