Medicamentul minune care l-a impresionat pe Anthony Faucci a fost aprobat în Marea Britanie. Este prima pastilă pentru tratarea Covid-19 acasă

Prima pastilă concepută pentru a trata formele simptomatice de COVID-19 a fost aprobată de autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie.

04 nov. 2021, 13:46
Medicamentul minune care l-a impresionat pe Anthony Faucci a fost aprobat în Marea Britanie. Este prima pastilă pentru tratarea Covid-19 acasă

Comprimatul – molnupiravir – va fi administrat de două ori pe zi pacienților vulnerabili aflați la debutul bolii. Compania farmaceutică Merck a anunţase recent că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă împreună cu Ridgeback Bio a arătat o reducere rapidă a virusului. Mai exact, studiile au relevat că medicamentul reduce riscul de spitalizare sau deces cu 50%. „Opt participanți la studiu care au primit un placebo au murit, comparativ cu zero care au primit medicamentul de la Merck, numit molnupiravir”, se arată într-un comunicat.

Joi, pastila a primit aprobarea autorităţilor medicale din Marea Britaniei. „Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi luat acasă pentru Covid”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, citat de BBC.

Citeşte şi Cele zece medicamente recomandate împotriva COVID. Anunțul făcut de Comisia Europeană!

Pastila l-a impresionat şi pe celebrul Anthony Fauci, care a spus într-un interviu pentru CNN că rezultatele medicamentului Merck sunt „impresionante”, iar acesta duce la o reducere rapidă a COVID-19. „Scade probabilitatea spitalizării sau a decesului la persoanele care iau medicamentul când sunt infectate pentru prima dată„, a spus imunologul.

Citeşte şi Fluvoxamina, un medicament antidepresiv ieftin, ar ajuta bolnavii de Covid. Studiu făcut de cercetători