Grecia, zguduită de un seism puternic! Cutremurul a fost resimțit în mai multe insule!

Un cutremur de 5 grade Richter a fost înregistrat, marți, pe insula Tilos din Grecia. Epicentrul a fost raportat la 27 de kilometri vest de Tilos, la o adâncime de 10 kilometri.

03 aug. 2021, 19:43
Grecia, zguduită de un seism puternic! Cutremurul a fost resimțit în mai multe insule!

Grecia, zguduită de un seism puternic! După incendii și caniculă, cutremur, anunță presa elenă.

Grecia, zguduită de un seism puternic!

Epicentrul a fost raportat la 27 de kilometri vest de Tilos, la o adâncime de 10 kilometri. În zona mai largă, între Tilos și Nisyros, există o activitate seismică intensă în ultimele zile. În ultimele 24 de ore au precedat mai multe cutremure mai mici care au atins până la 3,2 Richter. Cutremurul a fost resimțit atât în Tilos cât și pe insulele din jur, potrivit primarului insulei afectate, Maria Kamma. Până în prezent, nu au fost raportate pagube insulelor din jur.

Replici violente după cel mai mare CUTREMUR din acest an. Alertă seismologică

Institutul Geodinamic al Observatorului din Atena a informat că seismul s-a produs la o adâncime de 13,4 de kilometri, la ora locală 15.38 (12.38 GMT). Maria Kamma, primarul din Tilos, a declarat că seismul s-a simţit destul de puternic pe insulă dar şi în împrejurimi, precum în insulă vulcanică Nisyros, unde în ultimele zile s-a înregistrat o înaltă activitate seismică.  Este cel mai puternic cutremur înregistrat săptămâna aceasta în Grecia. Luni după-amiază un cutremur a zguduit insula Nisyros. Cutremurul a fost de 4 pe scara Richter, cu epicentrul situat la 27 km sud-sud-vest de Nisyros.