GRECO îi răspunde lui Tudorel Toader: România trebuie să se supună recomandărilor din raport

Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) i-a răspunsul lui Tudorel Toader după ce ministrul Justiţiei a pus joi sub îndoială profesionalismul experţilor care au realizat raportul în care criticau modificările la legile justiţiei.

RomaniaTV.net
10 mai 2018, 20:32
GRECO îi răspunde lui Tudorel Toader: România trebuie să se supună recomandărilor din raport

„Regulile noastre sunt clare: membrii GRECO trebuie să se supună recomandărilor din raportul de evaluare şi să le implementeze în totalitate, în termenul stabilit de GRECO. România nu e o excepţie. GRECO este un corp de monitorizare, nu un corp consultativ al Consiliului Europei”, se arată într-un răspuns al organismului internaţional obţinut de Realitatea TV.

De asemenea, GRECO aminteşte că raportul de ţară a fost realizat de o echipă GRECO, după mai multe discuţii cu autorităţile relevante, printre care s-a numărat şi ministrul Justiţiei, însuşi Tudorel Toader. 

Acest răspuns vine după ce ministrul Justiţiei a afirmat joi, când a fost prezent la audieri în Senat, că experţii GRECO nu l-au convins că „profesional se ridică la nivelul conţinutului acelui raport”.

GRECO avertizează în legătură cu riscul încetinirii măsurilor de combatere a corupţiei