Grefierii continuă luni şi marţi protestele împotriva tăierii pensiilor de serviciu

Publicat: Luni, 27 Ianuarie 2020 09:41 // Actualizat: Luni, 27 Ianuarie 2020 09:43 // Sursa: romaniatv.net

Blocajul din justiţie continuă. Grefierii protestează, luni și marți, față de modificările care vizează pensia de serviciu și anunță că vor intra în instanțe doar pentru judecarea cauzelor urgente și a dosarelor cu arestați. Luni, în intervalul orar 10.00-12.00, și marți pe durata întregii zile, va fi întreruptă activitatea, informează Mediafax.

Grefierii anunță că protestează față de abrogarea prevederilor care reglementează dreptul la pensia de serviciu a grefierilor în sesiunea extraordinară a Parlamentului României de marți.

Potrivit unui comunicat de presă, protestele se vor desfășura astfel:

Luni:

- grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați. Accesul publicului va fi permis cu numai 5 minute înainte de intrarea completului de judecată.

- întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității în intervalul orar 10:00-12:00, timp în care nu va fi efectuat niciun fel de act de procedură sau activitate.

Marți:

- grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată.

- întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității pe tot parcursul zilei – ziua votului în Plen a proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu.

„În funcție de soluțiile legislative care vor fi adoptate de către Parlament sau asumate de către Guvern și în urma concluziilor ședinței cu prim-ministrul României, se va întruni Adunarea Generală Extraordinară a SNGJ Dicasterial pentru a hotărî formele de protest ce vor fi asumate în continuare”, se arată în sursa citată.

Comunicatul de presă este semnat de Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL, Sindicatul Dreptatea Vrancea, Sindicatul SinJust Bihor, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiție ”Grefierul” Alba, Sindicatul Dreptatea Bacău, afiliate la Federația PUBLISIND.

Citeşte şi: Blocaj total în instanţele de judecată şi parchete după decizia Guvernului de a elimina pensiile de serviciu

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
blocaj dreptul la pensia de serviciu justiţie proteste grefieri
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 14:19
Răspunde | Votează email 0 email
daniela
Sedintele de judecata se pot desfasura fara grefieri? Este legal asa? Daca da, este bine. mai ales ca sigur nu li se va scadea din salarii. Daca nu, inseamna ca si procurorii si judecatorii tot in greva sunt, dar una mascata. penru ca inteleg ca dansii nu au voie sa faca greve. Au facut, una mai mica, cativa, data trecuta. Pe scarile Tribunalului sa Procuraturii. Desigur nu au fost pedepsiti pentru ceasta si nici macar atentionati. Doar dansii impart legea, nu?
Dl ministru Predoiu ce parere are?
27 ian 13:14
Răspunde | Votează email 0 email
Ionita
Asa si...???!!! Suntem o tara de nemultumiti! Dar fac greva numai cei cu salarii imense si nemeritate! Rusine!
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H