Greii PDL îi răspund lui Traian Băsescu

Reproşul preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia "greii" PDL nu vor să iasă în lupta electorală nu i-a lăsat fără reacţie pe liderii democrat-liberali.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 10:50
Greii PDL îi răspund lui Traian Băsescu

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, recunoaşte că este unul dintre „membrii vechi, vechi ai partidului”, dar nu ştie în ce măsură se înscrie în categoria „greilor”.

Întrebat dacă se simte vizat de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu legate de „greii” din PDL care nu ies la luptă, Oltean a răspuns: „Arăt eu a greu? Uitaţi-vă la mine un pic. La greutatea pe care o am eu, nu par un greu”.

Sunt unul dintre membrii vechi, vechi ai PDL. Nu ştiu în ce măsură eu mă înscriu în categoria greilor. Nu ştiu în ce măsură domnul preşedinte s-a referit la mine. Asta doar domnia sa o poate lămuri. Sunt unul dintre vechii membri ai PDL„, a adăugat Oltean.

Întrebat dacă ar fi tentat de o candidatură la Primărie, Oltean a spus: „De ce nu?”.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat în schimb că el candidează la preşedinţia CJ Caraş-Severin.

Din câte ţin minte, eu candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Sau nu sunt un greu al partidului?„, a spus Frunzăverde.

PDL a decis, luni, să stabilescă data de 18 aprilie ca termen final pentru definitivarea candidaturilor partidului la alegerile locale, a anunţat preşedintele PDL, Emil Boc. El a spus că până atunci se vor face toate analizele politice şi sociologice necesare la nivelul fiecărei primării pentru stabilirea condidaturilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că este „năduşit” pe „greii” din PDL, pentru că nu merg să candideze la alegerile locale, el susţinând totodată că Elena Udrea şi Roberta Anastase „nu sunt grele” şi că „mai au de mâncat politică”.

„Asta e problema greilor PDL acum. Drepturi au foarte mari, dar nu au dreptul la bătălie politică, că se tulbură. Au această problemă şi e o chestiune de responsabilitate”, a spus Traian Băsescu.

El a amintit că a introdus în partid principiul candidaturii la locale, amintind că şi el a candidat pentru Primăria Capitalei atât în 2000, cât şi în 2004, când era preşedintele partidului, iar tot atunci i-a trimis pe toţi vicepreşedinţii formaţiunii sale să candideze în alegerile locale.

„Ei, acum s-a schimbat moda şi principiile din politică. Eu vă spun cu năduf, chiar sunt năduşit pe ei, de ce nu se duc să candideze la locale. Ce greu eşti tu când tu nu ai voturi la locale? Te duci şi tu să te piteşti după vreun primar care a câştigat ca să poţi şi tu în colegiul tău să iei mandatul”, a afirmat preşedintele.