Greşeala banală pe care o fac toţi românii. De ce e bine să eviţi combinaţia roşii-castraveţi

De ce nu este bine să mâncăm salată de roşii cu castraveţi şi ceapă. Nici brânza în combinaţie cu roşii nu e bună, sunt nutriţioniştii.

07 mai 2022, 17:13
Greşeala banală pe care o fac toţi românii. De ce e bine să eviţi combinaţia roşii-castraveţi

Nutriţioniştii spun că nu e bine să fie roşii, castraveți şi ceapă la aceeaşi masă. Potrivit formulei lor chimice, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile sunt acidifiante, motiv pentru care în această combinaţie schimbă PH-ul din stomac, lucru ce duce la neplăceri şi chiar probleme serioase pe termen lung.

Când le combinăm se formează săruri, spun specialiştii. Mai mult, castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece aceste legume au un proces diferit de digerare.

Ce se întâmplă dacă mănânci BRÂNZĂ CU ROŞII? Nimeni nu ţi-a spus asta

Şi salatele îngrașă, afirmă dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, medic cu multiple preocupări în zona de nutriție și în promovarea unui stil de viață sănătos.

„Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar „prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul, scrie doctorulzilei.ro.

Potrivit acestuia, nu există alimente nocive, doar cantități prea mari, moduri greșite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate.

Roşii ţuguiate, pericol pentru sănătate? Cum recunoaştem tomatele crescute forţat cu substanţe chimice

„Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a recomandat medicul.

Ce se întâmplă dacă asociezi roșii cu castraveți

Ei bine, specialiștii în nutriție sunt de altă părere. Aceștia nu mai recomandă asocierea roșiilor cu castraveții din mai multe motive.

  • Cel mai important motiv este faptul că roșiile sunt legume acide, în timp ce castraveții sunt legume alcaline. Asta înseamnă că din asocierea lor rezultă săruri care nu pot fi digerate.
  • Castraveții conțin o enzimă care distruge vitamina C, o vitamină aflată într-o concentrație ridicată în roșii. Consumul celor două legume va determina, așadar, anularea acțiunii vitaminei C și ne va priva organismul de un nutriment esențial.
  • Fiind digerate în mod diferit, în urma consumului lor rezultă balonare și gaze intestinale. De asemenea, îngreunează funcționarea ficatului.

Beneficiile pentru sănătate ale castraveților

Până la urmă, poate ar fi bine să plecăm urechea și la recomandările specialiștilor. În mod sigur, disocierea n-are cum să ne facă rău. Iar la urma urmei, o salată din castraveți, ceapă, mărar, salată verde sau o alta din roșii, ceapă și salată verde sunt în egală măsură de gustoase și sănătoase.

Beneficiile castraveților sunt nenumărate: detoxifică organismul, reduc riscul de cancer, scad tensiunea arterială, ameliorează simptomele ulcerului gastric, previn formarea pietrel9or ola rinichi, combat indigestia, previn diabetul, mențin sănătatea oaselor.

Beneficiile pentru sănătate ale roșiilor

La rândul lor, și roșiile aduc o serie de beneficii organismului. Astfel, mențin sănătatea pielii, previn osteoporoza, reduc riscul de cancer, reglează glicemia, îmbunătățesc vederea, previn afecțiunile renale și biliare. Continuă, așadar, să le consumi, însă evită aceste combinații alimentare greșite.