Greșeala majoră pe care o fac românii când își cumpără pilote. Lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când îţi achiziţionezi un astfel de obiect

Plăpumile grele şi inconfortabile, care ţineau atât de bine de cald iarna, au fost înlocuite, de ani buni, de mult mai confortabilele pilote. La fel de călduroase, dar mult mai practice datorită faptului că sunt mult mai uşoare.

12 dec. 2021, 16:03
Greșeala majoră pe care o fac românii când își cumpără pilote. Lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când îţi achiziţionezi un astfel de obiect

Probabil că nu mai există nicio casă în care să nu existe măcar o piloă. În ciuda popularităţii de care se bucură, nu toate pilotele oferă maximum de confort.

Greșeala pe care o fac cei mai mulţi dintre noi când îşi cumpără pilote

Alegerea unei pilote trebuie făcută cu atenţie, deoarece aceasta intră în contact cu pielea şi influenţează confortul termic, ceea ce poate afecta calitatea somnului.

Mulţi dintre noi fac o greşeală importantă atunci când îşi achiziţionează un astfel de obiect: nu ţin cont de dimensiunile patului. Concret, dacă patul are 80-90 cm, pilota trebuie să măsoare 140×200 cm. Dacă patul măsoară între 120 și 150 de cm, pilota trebuie să fie pătrată, 200×200 cm. Dacă patul este dublu și măsoară peste 160 de cm lățime, dimensiunile pilotei trebuie să fie 230×220 cm.

Citeste si E OBLIGATORIU pentru toţi cei cu centrală termică. Bubuie factura dacă nu eşti atent la aceste detalii

Cum alegi cea mai bună pilotă

La achiziţia unei pilote, trebuie să ţii cont nu doar de dimensiuni, dar şi de materialul exterior, şi de umplutură. Materialul exterior este extrem de important, el facilitând circulația aerului prin pilotă, împiedicând supraîncălzirea corpului în somnului, potrivit superghid.ro.

Cele mai bune materiale exterioare pentru pilote sunt cele naturale. Acestea nu provoacă alergii şi nu încing corpul, înrucât permit o bună aerisire a pilotei. Cel mai practic material natural este bumbacul, apoi bambusul sau lâna.

Materialele exterioare naturale cresc preţul pilotei. Dacă alegi să cheltuieşti mai puţin pe o pilotă, orientează-te către cele din materiale sintetice – microfibra și poliesterul. Avantajul acestor materiale este că au  un preț mic, însă nu oferă beneficiile și confortul materialelor naturale.

Umplutură pilotei de iarnă

În ceea ce priveşte umplutura pilotei, şi aceasta este de două tipuri:

  • umplutură naturală, din pene și puf de gâscă, lână, bambus. Acest tip de umplutură permite o mai bună circulație a aerului, nu încinge corpul și rezistă mai bine în timp;
  • umplutură sintetică, din poliester (microfibră, nanofibră), biluțe siliconice. Acest tip de umplutură scade preţul pilotei, dar nu rezistă foarte bine în timp și nici nu oferă un confort ridicat.

Citeste si OTRAVA din frigider. Milioane de români consumă zilnic acest aliment toxic