Greșeala pe care o fac majoritatea românilor! Iată de ce nu este bine să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului

În contextul în care prețul la gaze și energie a explodat, românii apelează la tot felul de trucuri pentru a reduce consumul de utilități. Deși inițial trucul cu folia de aluminiu a fost recomandat că ar ajuta la încălzirea încăperii, specialiștii spun că de fapt este o greșeală.

16 feb. 2023, 19:44
Greșeala pe care o fac majoritatea românilor! Iată de ce nu este bine să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului

Specialiștii susțin că este total greșit să folosim o folie de aluminiu între calorifer şi peretele exterior.

Odată cu sezonul rece, românii au fost nevoiți să dea drumul la calorifere pentru a se încălzi, însă mai multe persoane au apelat la tot felul de metode pentru a reduce consumul.

Citiți și: De ce trebuie să lipeşti folia de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul genial care îţi reduce factura

În urmă cu câteva luni a circulat pe internet un truc despre care se spunea că ajută la încălzirea încăperilor din casă. Specialiștii neagă acest lucru și susțin că dacă pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor este o greșeală, conform spynews.ro

Iată de ce să nu este bine pui folie de aluminiu în spatele caloriferului

Metoda cu folia de aluminiu ar fi trebuit să ajute consumatorii să economisească bani. Specialiștii spun că această modalitate de a economisi bani nu funcționează.

Există două motive pentru care nu ar trebui să punem folie în spatele caloriferelor. Primul are legătură cu faptul că un calorifer emană doar aproximativ 20% căldură radiantă. Restul de 80% este reprezentat de căldură furnizată prin convecție. Aceasta nu poate fi „reflectată” de folie. Așadar, trucul nu este eficient.

În spatele caloriferului folia de aluminiu ar reflecta căldură în cameră, astfel că nu se infiltrează în pereți, iar specialiștii spun că această metodă de a economisi bani nu funcționează deoarece caloriferele emană doar aproximativ 20% de căldură radiantă, iar restul este reprezentată de căldura furnizată prin convenție.

Citiți și: Bila din folie de aluminiu, nelipsită din bucătărie. Trucul folosit de toate gospodinele