Greşeala pe care o fac mii de şoferi fără să îşi dea seama. Amenda este URIAŞĂ

Șoferii trebuie să fie atenți în această perioadă, pentru că pot primi amenzi dacă fac această greșeală. Cei care conduc un vehicul trebuie să aibă grijă atunci când își montează cauciucirile de iarnă.

08 oct. 2019, 06:10
Greşeala pe care o fac mii de şoferi fără să îşi dea seama. Amenda este URIAŞĂ

Şoferii sunt obligați să aibă mașina echipată cu anvelope de iarnă, iar în cazurile contrare se pot aștepta la amenzi mari și chiar pot rămâne fără certificatul de înmatriculare.

ALERTĂ MAXIMĂ pentru TOŢI ŞOFERII. Defecţiunea maşinii care te poate lăsa pe loc fără PREMIS

Şoferii trebuie să știe că polițistul poate da amendă și dacă autoturismul este echipat cu anvelope de iarnă, dacă acestea sunt uzate. Limita de uzură a anvelopelor este de 2/32 inch, adică 1,6 milimetri. Martorii de uzură sunt într-un număr de minimum 6 și sunt reprezentați de niște bare din cauciuc, poziționate între blocurile profilului de pe anvelopă. La majoritatea anvelopelor regăsite pe piață, martorii de uzură au o înălțime standard de 1,6 milimetri.

VESTE MARE pentru ŞOFERI, se schimbă CODUL RUTIER. Ce pot face toţi cei care au permis de conducere CATEGORIA B

Poliţiştii vă pot opri în trafic și pot verifica suprafața de rulare a anvelopei. Dacă e sub limita legală, puteți fi sancționați cu o amendă din clasa II, de 4-5 puncte, ceea ce reprezintă suma de 725 de lei. Mai mult, poate fi reținut și certificatul de înmatriculare.

Zeci de mii de şoferi au aşa ceva la maşină şi nu ştiu că este INTERZIS. Pot primi AMENZI URIAŞE