Greșeala pe care o fac mulți români când merg la restaurant. Florin Dumitrescu aruncă bomba: „Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul”

Florin Dumitrescu, jurat la Chefi la Cuțite și unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră, le-a explicat tuturor celor care-l urmăresc de ce nu e recomandat să comanzi ciorbă la restaurant.

20 mart. 2023, 14:35
Greșeala pe care o fac mulți români când merg la restaurant. Florin Dumitrescu aruncă bomba: „Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul”

Florin Dumitrescu ne învață să nu ne lăsăm influențați de recomandarea ospătarului și nici să nu comandăm ciorbă la restaurant. De cele mai multe ori, explică el, preparatele recomandate de chelner sunt făcute din alimente care mai au puțin și expiră și vor să scape de ele cât mai repede.

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc’. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a povestit Florin Dumitrescu.

Citește și Ce să nu comandăm niciodată la restaurant. Chef Florin Dumitrescu face dezvăluiri: „Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi”

Florin Dumitrescu a mai spus că situația aceasta nu e întâlnită și în restaurantele care sunt mereu aglomerate. „Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a subliniat Florin Dumitrescu.

Cheful a dezvăluit că el nu mănână ciorbă la restaurant și a explicat și care e motivul.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai adăugat juratul de la „Chefi la cuțite”.

Citește și Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul pastelor de casă umplute cu scoici și creveți: ”Nu necesită dospire, relaxare sau odihnă”