Greşeala pe care o fac toţi tinerii, fără să ştie că duce la cancer

O noapte pierdută poate că nu sună tocmai tragic pentru sănătatea ta, dar efectele sunt devastatoare la nivel celular.

28 apr. 2014, 17:59
Greşeala pe care o fac toţi tinerii, fără să ştie că duce la cancer

După o noapte nedormită…

1. Mănânci mai mult şi mai des
Cercetătorii au descoperit că o singură noapte fără somn te face să mănânci mai mult şi mai des a doua zi. De asemenea, cei care nu au dormit o noapte întreagă par să fie mult mai tentaţi să aleagă o masă plină de calorii şi grăsimi.

2. Pierzi celule din creier
Da. O noapte de nesomn îţi ucide creierul.

3. Arăţi rău şi te îmbolnăveşti mai repede
Imunitatea scade brusc după o noapte nedormită. În plus, eşti mai predispusă la accidente, din cauza încetinirii reflexelor, ai şanse mai mari să răceşti dacă ieşi afară şi arăţi de parcă ai mâncat cenuşă la micul dejun.

Dacă obişnuieşti să nu dormi nopţile, sau te odihneşti numai câteva ore pe noapte în mod regulat, o să ai probleme serioase de sănătate.

1. Creşte riscul de moarte
Studii recente realizate pe perioade lungi de timp arată că există o legătură între un somn nocturn mai scurt de 6 ore şi riscul de moarte prematură, asta după ajustarea calculelor la factori ca obezitatea, diabetul şi hipertensiunea arterială.

2. Creşte riscul de cancer

Studii recente arată că există o legătură între un somn precar, puţine ore de somn pe noapte în mod regulat şi anumite tipuri de cancer.

Cele mai frecvente tipuri de cancer relaţionate de lipsa somnului de calitate sunt: cancer de sân, cancer de colon sau alte cancere colorectale.

Citeşte mai mult pe UNICA.RO