Greşeala pe care o faci când pui gogonelele la murat. Ingredientul folosit de toate gospodinele care le înmoaie

Gogonelele murate sunt vedetele în sezonul rece. Vă prezentăm câteva trucuri cu ajutorul cărora vă veţi bucura de gustul lor o iarnă întreagă. Urmaţi pas cu pas reţeta de mai jos pentru a avea gogonele tari şi delicioase pe masa de sărbători.

09 nov. 2021, 09:06
Greşeala pe care o faci când pui gogonelele la murat. Ingredientul folosit de toate gospodinele care le înmoaie
Greşeala pe care o faci când pui gogonelele la murat. Ingredientul folosit de toate gospodinele care le înmoaie

Greşeala pe care o faci când pui gogonelele la murat. Legumele care ajung în borcan trebuie să fie în stare perfectă. Este de ajuns ca o singură legumă să fie puţin lovită sau zgâriată ca să se strice toată compoziţia.

Greşeala pe care o faci când pui gogonelele la murat

Dacă gogonelele sunt lovite sau zgâriate, bacteriile care ajung în legume vă vor distruge toată munca. De asemenea, atunci când punem gogonele la murat este foarte important să ţinem cont de condimente. Folosiţi cu încredere usturoi, foi de dafin, cimbru, mărar, sare, piper, frunze de vişin, boabe de muştar şi frunze de ţelină.

Citeşte şi Reţetă jeleu de struguri. Ai nevoie de doar câteva ingrediente din bucătărie

Ca să fie tari toată iarna, nu uitaţi să puneţi pe fundul borcanului câteva frunze de vişin. Dacă vreţi să aveţi borcane colorate în cămară, adăugaţi morcov, ţelină, conopidă, sfeclă roşie sau varză roşie.

Evitaţi sarea iodată, deoarece aceasta înmoaie murăturile.

Reţetă gogonele murate. Ingrediente

Cinci kilograme de gogonele

Crenguţe de cimbru

Crenguţe Mărar

Frunze de vişin

Usturoi

Hrean

Frunze de ţelină

Sare mare pentru murături

Mod de preparare

Aşezăm pe fundul borcanelor crenguţele de cimbru, mărarul şi frunzele de vişin. Gogonelele se spală în mai multe ape, după care le aşezăm în borcane. Deasupra punem frunzele de ţelină şi hrean, apoi putem începe să preparăm saramura. Punem un litru de apă la fiert, aduăgăm o lingură de sare şi aşteptăm până când dă în clocot pentru a adăuga şi usturoiul pisat.

Turnăm saramura preparată peste murături. În câteva zile gogonelele se vor mura şi vor fi gata de mâncat.

Citeşte şi Antioxidantul-minune care combate cancerul și infecțiile. Legumele și fructele care îl conțin sunt în toate bucătăriile gospodinelor