Greșeala pe care orice gospodină o face în bucătărie! De ce e interzis să pui folie de aluminiu pe aragaz!

Multe dintre românce aleg să pună folie de aluminiu pe aragaz pentru a scăpa de coșmarul curățatului mâncării care rămâne întotdeauna între gratiile electrocasnicului.

11 ian. 2022, 10:27
Greșeala pe care orice gospodină o face în bucătărie! De ce e interzis să pui folie de aluminiu pe aragaz!

Greșeala pe care orice gospodină o face în bucătărie. Puțini știu însă cât de periculoasă este această practică. Specialiștii atrag atenția că folia de aluminiu este combustibilă, așa că dacă este pusă peste un aragaz cu gaz, chiar și peste unul electric, duce la arderea acestuia. Dincolo de faptul că folia se poate topi pe o plită cu inducție, aluminiul vaporizat nu este ceva ce vrei să inhalezi.

Greșeala pe care orice gospodină o face în bucătărie! De ce e interzis să pui folie de aluminiu pe aragaz!

Mai mult decât atât, ventilațiile clasice din bucătării nu fac față, iar sub folia de aluminiu se pot acumula cantități periculoase de gaz, care în cele din urmă pot exploda. Desigur, atunci când pui folie de aluminiu pe aragaz, nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la curățarea aragazului, dar sănătatea ta ar putea avea de suferit.
Citeşte întreaga ştire: Folie de aluminiu pe aragaz – care este pericolul despre care nu știai

Acoperirea aragazului cu folie de aluminiu este un obicei frecvent. Multe gospodine aleg să folosească acest produs pentru a evita murdărirea aparatului.

Totuși, în vreme ce acesta rămâne curat și nu mai are nevoie de igienizare zilnică, folia de aluminiu poate fi periculoasă pentru sănătate.

„Pentru a evita posibilele daune cauzate de căldură a cuptorului, nu vă recomandăm să folosiți folie de aluminiu pentru a acoperi partea inferioară a cuptorului”, spun și producătorii de aragazuri.

Aragazul nu trebuie așezat la întâmplare în bucătărie. Aragazul trebuie plasat la distanță față de frigider, pentru a nu suprasolicita frigiderul, a nu crește consumul energetic al acestuia și a nu spori riscul de defecțiune. Hota trebuie așezată la o distanță de cel puțin 65 de centimetri față de aragaz pentru a evita accidentele.[necesită citare]

Pentru a economisi energie este recomandat să se gătescă pe cât mai multe ochiuri în același timp. De asemenea, dacă se folosește cuptorul, se va evita pe cât posibil deschiderea ușii acestuia în timpul de coacere. De fiecare dată când se deschide ușa cuptorului, temperatura din interior scade cu 25 de grade Celsius.

Citește și: Greșeala majoră pe care o fac românii când își cumpără pilote. Lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când îţi achiziţionezi un astfel de obiect