Greșeala pe care toate gospodinele o fac la cuptorul cu microunde. Îți poate bubui factura la energie electrică!

Cu toții folosim cuptoru cu microunde în detrimentul aragazului sau al cuptorului clasic. Este o metodă mult mai simplă și mai eficientă de a încălzi alimentele.

01 dec. 2021, 08:22
Greșeala pe care toate gospodinele o fac la cuptorul cu microunde. Îți poate bubui factura la energie electrică!

Greșeala pe care toate gospodinele o fac la cuptorul cu microunde. Înainte de achiziționarea unui cuptor cu microunde, românii se uită mai întâi la preț, iar apoi imediat la ce putere are electrocasnicul pentru a finaliza achiziționarea.

Greșeala pe care toate gospodinele o fac la cuptorul cu microunde. Îți poate bubui factura la energie electrică!

Trebuie să știm că secretul unui consum redus, depinde foarte tare de modul în care este folosit aparatul, mai ales pentru că poate avea diferite funcții care pot crește factura la energie. Astfel, indicatorii sunt în intervalul de 0,5 și 1,5 kW pentru funcția de microunde, în timp ce aceștia cresc vertiginos între 1,5 și 2,8 dacă este folosit și grătarul.

Creșterea consumului va fi și mai spectaculoasă dacă folosești și un convector, atunci consumul de energie o să crească de la 2 kW până la 3 kW, având în vedere că și ventilatoarele instalate în carcasă joacă un rol important atunci când vine vorba despre consumul de energie.

Citește și: Greşeala majoră pe care o facem când punem varză murată. Ce trebuie să pui neapărat în butoi, sarmalele vor ieşi delicioase
Consumul poate varia și în funcție de tipul de aliment pe care dorim să îl încălzim la acest aparat.

Astfel, dacă alimentele pe care le introducem în aparat au temperatura camerei, cuptorul cu microunde o să consume 0,1 kilowati, în timp ce este nevoie de 0,2 până la 0,4 kilowati pentru funcția de decongelare. Totuși, dacă poftești la o supă bine încălzită, cuptoruș o să consume 0,7 kW.

Greșeala pe care  o fac la cuptorul cu microunde. Îți poate bubui factura la energie electrică!

O altă greșeală fatală este dacă vrei să încălzești repede un aliment, consumul o să ducă la 0,9 kilowati. Cuptorul cu microunde vine cu un consum de la 1,5 până la 4 wați și în momentul în care este pus în modul standby, așa că încearcă să te ferești de acest lucru și să îl folosești doar când este nevoie pentru ca factura să nu fie prea mare.

Citește și: Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune, de fapt, sarea în mâncare. Secretul unei ciorbe delicioase