GREŞEALĂ Reuters: A publicat necrologul unui miliardar care trăieşte. Despre cine este vorba

Agenţia de ştiri Reuters a făcut joi o gafă de proporţii, publicând din greşeală necrologul omului de afaceri miliardar american de origine ungară George Soros.

19 apr. 2013, 08:44

„George Soros, care a murit la vârsta de XXX (cifră care urma să fie completată ulterior, după decesul miliardarului) a fost un economist şi investitor de succes, care, în mod paradoxal, a pledat timp de mulţi ani împotriva aceluiaşi capitalism libertarian care i-a adus miliarde”, scrie Reuters în introducerea necrologului, potrivit Agerpres.

Necrologul îi detaliază viaţa, politica şi actele de caritate, menţionând chiar şi o „înfrângere” a omului de afaceri.

„În timp ce viaţa lui Soros a fost marcată de un succes remarcabil în eforturile sale extinse, acesta a suferit şi înfrângeri. Investiţia sa în banca franceză Societe Generale, după programul agresiv de privatizare al lui Jacques Chirac, a dus la acuzaţii de insider trading (folosire de informaţii confidenţiale, n.r.), pe care le-a negat, şi apoi condamnarea şi plata unei mici amenzi”, detaliază articolul, care aminteşte şi de participarea lui Soros într-un grup care nu a reuşit să cumpere echipa de baseball Washington Nationals.

„Însă aceste eşecuri ies în evidenţă în viaţa acestui economist, filantrop şi filosof ungar-american remarcabil de plin de succes, în contrast cu refuzul său încăpăţânat de a eşua în oricare altă iniţiativă”, încheie necrologul.

Citeşte şi:

Gafă MONUMENTALĂ la o televiziune din Danemarca VIDEO