Greşeli de îngrijire corporală care îţi pot dăuna sănătăţii

Mulţi dintre noi, fără să-şi dea seama, îşi compromit igiena corporală zi de zi. Cine nu şi-a stors un coş ocazional? Uneori ne este greu să le rezistăm. Poate uneori îţi cureţi nările ori poate că te epilezi complet în partea de jos… multe lucruri banale pot fi cât se poate de serioase şi cu consecinţe pe termen lung.

01 nov. 2014, 09:17
Greşeli de îngrijire corporală care îţi pot dăuna sănătăţii

E cazul sa te ingrijorezi putin si sa iti schimbi comportamentul. Sanatatea este cel mai important lucru pe care il ai si nu trebuie neglijata niciodata. Sa vedem care sunt cele mai commune astfel de grejeli de ingrijire corporala pe care le poti face si pe care neaparat trebuie sa le eviti inainte de a te supune unor riscuri sanitare inutile.

Citeşte şi Întrebări jenante despre trup şi frumuseţe şi răspunsurile la ele

1. Stoarcerea cosurilor: De cele mai multe ori, in urma cosurilor stoarse raman niste zone rosii, irritate si inflamate. Mai rau chiar, atunci cand ne apucam sa le stoarcem, de cele mai multe ori nici nu suntem complet curati/ sterili pe maini. Astfel, germenii si bacteriile sunt favorizate si patrund mai usor in pori si sange prin zona inflamata. Poti cauza asadar o infectie urata, prelungind fara sa vrei viata cosului de care initial credeai ca scapi usor.

2. Impartitul lucrurilor personale: Daca folosesti lama de ras a prietenului tau sau periuta de dinti care nu iti apartine, te supui fara voie riscurilor de tot felul. Hepatita si herpesul sunt doua dintre problemele majore care pot aparea. Daca nu cunosti bine persoana de la care “imprumuti” insa, te poti supune chiar riscului pentru alte boli mai grave precum HIV.

Continuarea pe Lyla.ro.