Greşeli fatale în machiaj care te fac să arăţi neîngrijit

Gândit pentru a îmbunătăți aspectul fizic, machiajul poate avea efectul opus, dacă nu alegi produsele cosmetice, în funcție de subtonul tău și de culoarea ochilor.

RomaniaTV.net
08 feb. 2017, 13:15
Greşeli fatale în machiaj care te fac să arăţi neîngrijit

Cum afli ce subton ai

Specialiștii susțin că există un cod de culoare foarte simplu pe care trebuie să-l urmezi pentru ca machiajul să-ți scoată în evidență trăsăturile, nu să te facă să arăți neîngrijit. Primul pas în elaborarea celui mai bun machiaj este să determini ce subton are tenul tău. Subtonul tău este genetic și nu se va schimba niciodată. Chiar dacă nuanța de suprafaţă a pielii se schimbă în funcţie de expunerea la soare sau de unele afecţiuni, precum rozaceea sau acneea, subtonul rămâne întotdeauna acelaşi.

Pentru a determina care este subtonul pielii tale, analizează-ți venele. Priveşte-ţi cu atenţie, la lumină, venele de la încheietura mâinilor. Dacă ele par albastre sau violet, înseamnă că ai un subton rece, iar dacă par verzi, ai un subton cald. După ce ai stabilit subtonul tenului, îți va fi mult mai ușor să identifici culorile fardurilor și ale produselor cosmetice care ți se potrivesc.

Citeşte şi  Tendinţe de make-up în 2017. Renunţă la rujurile mate şi optează pentru cele satinate şi mult mai hidratante

Subton cald

– Optează pentru nuanțe tomnatice, atunci când vine vorba de produse cosmetice;

– Mizează pe farduri maro și nuanțe de gri;

– Pentru buze, alege roșu strălucitor sau portocaliu.

Subton rece

– Alege o pudră de culoare roz sau piersică;

-Optează pentru rujuri și farduri neutre;

– Nuanțele de rujuri violet sau fructe de pădure se potrivesc subtonului rece.

Pe ce să mizezi, în funcție de culoarea ochilor

Ochii albaștri: mergi pe farduri metalice;Ochii verzi: dă-le strălucirea pe care o merită mizând pe farduri de culoarea lavandei;Ochii căprui: ți se potrivesc majoritatea nuanțelor de farduri.Ochii negri: îți stă bine machiată cu crem, maro deschis, bleu, vernil, gri perlat, roz piersică, auriu sau argintiu.

Tot ce trebuie să știi despre operația de mărire a buzelor