Greşeli pe care le faci în dietă

Formula în materie de slăbit ar trebuie să fie una simplă, nu-i așa? Arde mai multe calorii decât absorbi! Dar dacă totul s-ar reduce la asta, lumea ar fi populată doar de oameni supli. Și, totuși, unde greșim?

16 iun. 2016, 11:53
Greşeli pe care le faci în dietă

Insiști cu proteinele!

În esență, proteinele din alimente (pește, lactate, ouă, nuci) au rolul lor într-o dietă. Sunt sățioase, iar organismul mai folosește aceste substanțe nutritive pentru a repara țesuturile alterate și ca „hrană” pentru mușchi și oase. Însă nutriționiștii avertizează că, atunci când este depășită doza de proteine, excesul devine grăsime. Iar capcana shake-urilor și a batoanelor proteice consumate la sală este plină de zaharuri și grăsimi. Pentru a avea o idee despre câte proteine trebuie să conțină meniul tău zilnic, recomandarea Institutului American de Medicină, în funcție de greutatea unei persoane, este de 0,8 g/kg. La un calcul simplu, o persoană de 60 de kg ar trebui să consume zilnic 48 de proteine, dar acest număr nu este literă de lege.

Te zgârcești la legume și fructe!

Când reducem porțiile de mâncare, în goana după un trup mai subțire, o facem în defavoarea acestor alimente sănătoase. Și, prin urmare, cantitatea zilnică recomandată, 2 porții de fructe și circa 3 de legume (variază în funcție de vârstă), nu mai este respectată. Ce înseamnă o porție? Un fruct de dimensiuni mari (banană, grepfrut, măr) sau legume precum un cartof mediu, un porumb fiert sau un ardei gras, care pot fi mâncate ca atare, asociate cu alte alimente sau gătite în rețete light.

Citeşte pe okmagazine.ro ce alte greșeli ai putea face atunci când ții dietă!