Greşeli pe care le poţi face la un interviu de angajare. Cum să le eviţi

Te-ai gandit vreodata ca decizia de angajare se ia in mai putin de 15 minute? Inspaimantator, nu-i asa? In sprijinul tau, vom incerca in cateva randuri sa scoatem in evidenta cele mai mari pacate pe care le poti face la un interviu de angajare, astfel incat sa nu cazi in plasa si sa reusesti sa te remarci pozitiv. Vezi mai jos cum.

19 iun. 2014, 05:28
Greşeli pe care le poţi face la un interviu de angajare. Cum să le eviţi

Nu spune, „Acesta este jobul meu de vis!”

Chiar daca spui adevarul, majoritatea angajatorilor iti vor acorda buline negre pentru aceasta afirmatie, considerand-o un cliseu nesincer pe care l-au auzit de nenumarate ori pana acuma. Elimina de asemenea din vocabularul tau alte clisee similare precum “am o gandire pozitiva”, “imi place sa lucrez in echipa”. Incearca in schimb sa gasesti o formulare proprie si personala prin a descrie felul in care poti iesi in evidenta, calitatile tale pozitive si de ce meriti acel job mai mult ca si altcineva.

Nu-i vorbi de rau pe fostii tai sefi

Interviu de angajare Chiar daca fostul tau sef il face pe Forest Gump sa para un fel de Einstein, tu vei fi cel care iese sifonat din toata aceasta treaba, in cazul in care il vorbesti de rau pe el sau ultima companie la care ai lucrat. 90% dintre angajatori sunt de parere ca, in cazul in care vorbesti asa la un interviu, o vei face de fiecare data. Si cum nimic nu e etern, aceleasi cuvinte le-ai putea folosi descriindu-i pe ei si compania pe care o reprezinta.

Nu cere informatii legate de zilele de concediu

Poate crezi ca esti directa si pari stapana pe sine cand il intrebi pe viitorul tau potential sef ca tu si prietenul tau urmeaza sa petreceti 3 zile minunate intr-o vacanta viitoare, ca aveti deja biletele si ai nevoie de acel timp dar, angajatorii vad ca pe un semn rau atunci cand ceri zile libere dinainte de a avea jobul respectiv.

Nu exagera cu look-ul sexy

Mai bine de 90% din angajatori spun nu femeilor care se prezinta asfel la interviul de angajare. Nu spun sa te duci aratand ca Betty cea urata dar nici ca si cum interviul ar fi o iesire la discoteca sau la un chef tineresc. Lasa tocurile de 10 cm si fustele mini stramte acasa. Stau mai bine acolo, macar cu aceasta ocazie.

Nu discuta despre salariu

Cu siguranta nevoia de bani te-a condus sa-ti cauti un loc de munca, altmiteri nu mai erai la un interviu de angajare. Cu toate acestea, angajatorilor nu le place sa discute salarul intr-un astfel de moment. Asteapta deci pana aduce vorba interlocutorul tau si numai atunci negociaza cu el.

Citeste mai mult pe lyla.ro