Greşeli pe care părinţii le fac atunci când oferă cadouri copilului

Iarna este, prin excelenţă, anotimpul cadourilor mai ales pentru copii. Puterea darului este nemărginită, ea poate deschide inimi, aducând apropiere între părinţi şi copii, iertarea unor greşeli, a unor comportamente şi atitudini neplăcute ca certuri, bătăi, neglijenţă, absenţă, lipsa implicării în relaţia cu copilul: "Uite, îmi pare rău că nu prea am avut timp să stăm împreună în ultima vreme. M-am gândit că păpuşica aceasta ar putea să îţi fie o bună prietenă". Acestea sunt daruri-recompensă, iar eficienţa lor autentică în înţelegerea şi acceptarea unor lipsuri, în construirea unor comportamente sănătoase la copii este îndoielnică.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 21:57
Greşeli pe care părinţii le fac atunci când oferă cadouri copilului

Cea mai scurtă cale spre încântarea unui copil este cea împachetată cu fundă. Şi pentru că iarna, copiii primesc mai multe cadouri decât oricând din partea părinţilor, bunicilor, prietenilor, este bine ca aceştia să ştie cum să le ofere. Este des întâlnit ca părinţii să pregătească separat cadouri pentru copiii lor, mama cumpăra ceva, iar tata altceva. Mai mult, de pe ambalajul strălucitor nu lipseşte un mesaj scurt de tipul: De la mama sau Din partea tatălui sau Cu drag, mami!

De câte ori nu am văzut cum cel care oferă cadoul, aşteaptă cu încordare, aproape ţinându-şi respiraţia până când piticul deschide odată cadoul şi îşi exprimă bucuria. Abia atunci, mama sau tatăl respiră uşurat. A oferi separat cadouri copiilor este ca şi cum părinţii ar concura unul cu celălalt pentru inima copilului, care dintre ei oferă cel mai frumos cadou.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro