GREŞELI stupide comise de candidaţi la examenul pentru permisul de conducere

Peste zece mii de candidaţi au fost înscrişi, de la începutul anului, pentru testarea practică a examenului auto. Dintre aceştia, spun examinatorii, mai puţin de jumătate reuşesc să ia examenul pentru că fac greşeli stupide.

11 iun. 2014, 06:50
GREŞELI stupide comise de candidaţi la examenul pentru permisul de conducere

Mulţi candidaţi care au picat la examenul de conducere pentru obţinerea permisului auto dau vina pe poliţişti. De obicei, candidatul spune că „examinatorul a avut ceva cu el” şi nu a vrut să-l treacă, deşi nu a făcut nicio greşeală, scrie cugetliber.ro.

Este o scornire a unora care, din anumite motive, nu iau permisul de conducere. Nu există poliţişti – examinatori buni sau răi, există doar poliţişti obiectivi. Unii, de teama părinţilor sau de ruşine, pun insuccesul pe baza noastră„, explică comisarul şef Adrian Bârsu, şeful compartimentului Examinări din cadrul Serviciului Public Co-munitar Regim Permise de Con-ducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa.

Citeşte şi COD RUTIER 2014: Cum poţi să afli câte puncte de penalizare ai

La 16 ani, adolescenţii se pot urca la volan şi pot circula, legal, pe străzile din România. Legislaţia din ţara noastră permite obţinerea permisului auto pentru categoriile AM, A1 şi B1 înainte de majorat.

Şoferii de 16 ani sunt necopţi, nu realizează pericolele la care se pot expune, virează greşit, sunt mai multe probleme cu ei„, spune comisarul şef.

Poliţiştii susţin că femeile la volan sunt mai „periculoase” decât bărbaţii. Acestea sunt mai fricoase, iar din această cauză comit greşeli.

Candidaţii, în general, nu păstrează distanţa regulamentară, nu iau corect virajele la dreapta, care sunt cele mai simple, de obicei iau virajul prea larg, conduc agresiv, mai ales fetele, se bagă iresponsabil, nu acordă prioritate, au reacţii foarte întârziate„, spune comisarul şef.

Citeşte şi Vrei PERMIS DE CONDUCERE? Vezi ce NOI CONDITII va trebui sa îndeplineşti pentru a-l obţine