Greşelile pe care le faci când te speli!

Știai că atunci când faci duș, faci o serie de greșeli? Apa fierbinte, timpul pe care-l petreci în apă și produsele pe care le folosești, pe lângă altele, pot afecta starea de sănătate a pielii și a părului.

RomaniaTV.net
31 aug. 2017, 08:51
Greşelile pe care le faci când te speli!

Iată care sunt greșelile pe care le faci în timp ce faci duș!

Folosești apă fierbinte

În timpul iernii, dușul cu apă fierbinte pare o opțiune bună. Dar nu trebuie să exagerezi cu temperatura. În caz contrar, pielea ta o va simți. Nu uita că apa fierbinte deshidratează pielea, ceea ce duce la uscare și eczeme.

Ce alte efecte negative are dușul cu apă fierbinte?

–    Stratul protector al pielii este afectat
–    Stimulezi dintr-o dată fluxul sangvin
–    Pielea se înroșește

Stai prea mult în apă

Un duș ar trebui să dureze cel mult 5-10 minute. Statul excesiv sub apaă provoacă uscarea tegumentului. În plus, poate provoca iritare și înroșire.

Nu acorzi atenție gelului de duș/săpunului

Gelurile și săpunurile conțin agenți tensioactivi. Aceste particule au rolul de a atașa moleculele de grăsime în apă. Cu toate acestea, dacă observi că gelul tău de duș produce prea multă spumă, este un semn că are mult din această substanță. Dacă uleiurile protectoare ale pielii sunt eliminate, tegumentul se va usca și va deveni aspru.

Nu ai schimbat de mult timp buretele de baie

Ar putea părea ceva lipsit de importanță. Dar, folosirea aceluiași burete timpp îndelungat este un risc mare pentru sănătate. Este similar cu ceea ce se întâmplă cu periuțele de dinți vechi – sunt terenul propice de dezvoltare a bacteriilor și fungilor. Este recomandat ca un burete să fie folosit maxim 4 săptămâni.

Faci duș de prea multe ori pe zi

Recomandat este să se facă un singur duș pe zi. Al doilea duș din aceeași zi este recomandat să fie făcut într-un timp foarte scurt și fără săpun. 

Ce nu știi despre fibromul uterin