Greta, fetiţă româncă găsită înecată într-o piscină din Italia, a fost înmormântată. Imagini emoţionante de la tristul eveniment

Micuța Greta, o fetiţă româncă de numai 3 anişori care, în urmă cu o săptămână, a fost găsită înecată în piscina unei vile abandonate din Foligno, Italia, a fost înmormântată.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 07:26

Cei doi câini Labrador cu care copila a ieșit la plimbare în 12 mai, aceiași care au fost alături de fetiță în ultimele ei clipe din viață, încercând chiar să o salveze de la înec, au vegheat acum sicriul micuței.

Potrivit rgunotizie.it, peste o sută de oameni, printre care și primarul din Foligno, Stefano Zuccarini, au venit să o conducă pe fetiță, pe ultimul ei drum.

Slujba religioasă a fost ținută de episcopul localității, monseniorul Gualtiero Sigismondi, care le-a amintit tuturor că „moartea nu distruge dragostea„.

În fața unei asemenea tragedii nu există cuvinte care să-i poată consola pe părinții ei, Cristina și Ciprian. Vocile noastre nu vor putea niciodată să aline o durere atât de mare. Nu există comparație pentru o mamă și pentru un tată care suferă din cauza morții unui copil.

Dispariția din această lume a unui copil e mai grea decât propria moarte. În circumstanțe atât de dramatice există spațiu doar pentru împărtășirea durerii, pentru o îmbrățișare silențioasă. Dar moartea, chiar dacă reușește să distrugă corpul nostru, nu distruge dragostea, nu reușește să lovească mortal dragostea.

Dacă nu aș avea siguranța că voi adânci rana deschisă a părinților ei, mi-ar veni dorința de a-i sugera Gretei să se joace cu îngerii în Paradis, să se lase îmbrățișată de Maica Domnului și să găsească un mod de a-și mângâia părinții, de a-i consola, a spus monseniorul italian.

La încheierea slujbei, cei prezenți au aplaudat timp îndelungat. Apoi, părinții Gretei și persoanele apropiate familiei au condus-o pe micuță pe ultimul drum, spre cimitirul din localitate unde a și fost înmormântată.

În amintirea Gretei, trandafirii lăsați pe sicriu de cei care au participat la înmormântare vor fi plantați pe un câmp din cartierul Pieve Fanonica, lângă o piatră comemorativă. Va fi „Grădina cu trandafiri a Gretei„.