Greta Thunberg, apărătoarea mediului, invitată de Barak Obama la Washington: „Tu şi cu mine formăm o echipă”

Fostul preşedinte american Barak Obama a invitat-o pe activista pentru mediu, Greta Thunberg, la Washington. Tânăra activistă, în vârstă de 16 ani, a devenit simbolul luptei pentru climă.

18 sept. 2019, 06:52
Greta Thunberg, apărătoarea mediului, invitată de Barak Obama la Washington: „Tu şi cu mine formăm o echipă”

Obama a salutat în adolescenta de 16 ani „una dintre cele mai mai apărătoare ale planetei noastre”. Greta Thunberg se află în vizită în SUA după ce a traversat Atlanticul la bordul unui velier cu emisii de carbon zero.

Organizaţia fostului preşedinte, Obama Foundation, a difuzat pe reţelele sociale o înregistrare video a întrevederii lor. „Nimeni nu este prea mic pentru a avea impact şi a schimba lumea, şi atunci faceţi ceea ce puteţi”, afirmă în această înregistrare deja celebra militanta suedeză, îmbrăcată într-un hanorac albastru închis cu glugă, informează Agerpres.

Citeşte şi Eurobarometru: Europenii sunt îngrijoraţi de schimbările climatice

„Tu şi cu mine, noi formăm o echipă”, îi răspunde democratul, înainte de a-i propune un „fist bump”, gest relaxat de salut „pumn contra pumn”. „Conştientă de faptul că generaţia sa va fi cel mai dur afectată de schimbările climatice, ei nu-i este frică să ceară ca măsuri concrete să fie luate”, a aplaudat fostul preşedinte american.

Vinerea trecută, Greta Thunberg a participat la o manifestaţie a tinerilor asupra climei, în faţa Casei Albe, înainte de marşul prevăzut să aibă loc la New York la 20 septembrie, menit să facă presiune asupra liderilor lumii întregi ce vor participa, în 23 septembrie, la Summitul ONU asupra climei.