Greta Thunberg se reîntoarce la şcoală, după un an. Activista îşi suspendă temporar periplul mondial pentru salvarea planetei

Activista pentru mediu Greta Thunberg a anunţat luni pe Twitter că revine la şcoală după o pauză de un an.

25 aug. 2020, 06:00

Anul meu sabatic de la şcoală s-a încheiat şi mi se pare grozav să mă întorc din nou la şcoală!”, a scris militanta în vârstă de 17 ani. Greta Thunberg a început primul an de liceu la câteva zile după colegii ei din Stockholm, care au revenit din vacanţa de vară săptămâna trecută, întrucât adolescenta s-a aflat în Germania pentru a se întâlni cu cancelarul Angela Merkel şi, de asemenea, pentru a organiza o grevă pentru climă în Berlin.

Greta Thunberg nu a frecventat anul trecut cursurile şcolare dedicându-şi timpul luptei împotriva schimbărilor climatice. În august 2019 a călătorit într-o ambarcaţiune până la New York pentru a participa la summitul ONU pentru climă, în cadrul căruia a rostit fraza ”cum îndrăzniţi”, dojenindu-i pe liderii mondiali într-un discurs vizionat de un număr impresionant de oameni.

Citeşte şi Un om de ştiinţă german a denumit o nouă specie de păianjen după activista Greta Thunberg

Pe parcursul anului, Thunberg s-a întâlnit cu activişti pentru climă din Europa şi Americi şi a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace.

Anterior, adolescenta a demarat o mişcare globală pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice lipsind de la şcoală în zilele de vineri şi a organizat prima grevă şcolară în august 2018.


loading...