Un om de ştiinţă german a denumit o nouă specie de păianjen după activista Greta Thunberg

Publicat: Vineri, 12 Iunie 2020 18:52 // Actualizat: Vineri, 12 Iunie 2020 18:52 // Sursa: romaniatv.net

Un cercetător german din Frankfurt, a botezat o specie de păianjen nou descoperită în Madagascar după numele adolescentei activiste pentru climă Greta Thunberg, a anunţat vineri organizaţia ştiinţifică din care acesta face parte. 

Organizaţia a preciyat că arahnologul Peter Jaeger, din cadrul Senckenberg Nature Research Society, a ales numele ''Thunberga greta'' pentru o specie nou descoperită de păianjen vânător, nativă din insula Madagascar.

Thunberga greta face parte dintr-un gen mai mare cuprinzând cinci specii de păianjeni vânători pe care Jaeger i-a denumit Thunberga. Celelalte patru specii erau deja cunoscute lumii ştiinţifice, dar au fost reclasificate în cadrul acestui gen.

Citește și: Caz uluitor pentru medici. Un păianjen şi-a ţesut pânza în urechea unei femei VIDEO

Jaeger a spus că doreşte ca alegerea acestui nume să atragă atenţia asupra pierderii globale a diversităţii şi asupra revendicărilor formulate de demonstraţiile Fridays for Future, la care a luat şi el parte.

"Angajamentul ei pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, precum şi pentru un viitor mai bun pe planeta noastră este impresionant. Creşterea temperaturilor afectează toate domeniile naturii - inclusiv diversitatea endemică şi populaţia de păianjeni din Madagascar", a spus Jaeger.

Citește și: Greta Thunberg anunţă sfârşitul lumii VIDEO

Studiul său despre păianjenii vânători Thunberga a apărut în revista ştiinţifică Zootaxa, a precizat societatea Senckenberg. Jaeger a descoperit multe specii noi de păianjeni în ultimele două decenii, Thunberga greta marcând cea de-a 400 descoperire a cercetătorului.

Nu este pentru prima dată când Jaeger a botezat specii de păianjeni după numele unor celebrităţi - cel mai cunoscut caz fiind specia de păianjen vânător Heteropoda davidbowie, din sud-estul Asiei, denumită după celebrul muzician britanic.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Germania Greta Thunberg nume om de ştiinţă păianjen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H