Un om de ştiinţă german a denumit o nouă specie de păianjen după activista Greta Thunberg

Un cercetător german din Frankfurt, a botezat o specie de păianjen nou descoperită în Madagascar după numele adolescentei activiste pentru climă Greta Thunberg, a anunţat vineri organizaţia ştiinţifică din care acesta face parte. 

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 15:52
Un om de ştiinţă german a denumit o nouă specie de păianjen după activista Greta Thunberg

Organizaţia a preciyat că arahnologul Peter Jaeger, din cadrul Senckenberg Nature Research Society, a ales numele ”Thunberga greta” pentru o specie nou descoperită de păianjen vânător, nativă din insula Madagascar.

Thunberga greta face parte dintr-un gen mai mare cuprinzând cinci specii de păianjeni vânători pe care Jaeger i-a denumit Thunberga. Celelalte patru specii erau deja cunoscute lumii ştiinţifice, dar au fost reclasificate în cadrul acestui gen.

Citește și: Caz uluitor pentru medici. Un păianjen şi-a ţesut pânza în urechea unei femei VIDEO

Jaeger a spus că doreşte ca alegerea acestui nume să atragă atenţia asupra pierderii globale a diversităţii şi asupra revendicărilor formulate de demonstraţiile Fridays for Future, la care a luat şi el parte.

„Angajamentul ei pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, precum şi pentru un viitor mai bun pe planeta noastră este impresionant. Creşterea temperaturilor afectează toate domeniile naturii – inclusiv diversitatea endemică şi populaţia de păianjeni din Madagascar”, a spus Jaeger.

Citește și: Greta Thunberg anunţă sfârşitul lumii VIDEO

Studiul său despre păianjenii vânători Thunberga a apărut în revista ştiinţifică Zootaxa, a precizat societatea Senckenberg. Jaeger a descoperit multe specii noi de păianjeni în ultimele două decenii, Thunberga greta marcând cea de-a 400 descoperire a cercetătorului.

Nu este pentru prima dată când Jaeger a botezat specii de păianjeni după numele unor celebrităţi – cel mai cunoscut caz fiind specia de păianjen vânător Heteropoda davidbowie, din sud-estul Asiei, denumită după celebrul muzician britanic.


loading...
Partenerii noștri