Greu de crezut, dar adevărat. În România există un SAT în care BEŢIVII au MONUMENT VIDEO

În satul Vama, din judeţul Suceava, există un monument al beţivilor. Monumentul este ridicat în curtea bisericii şi este dedicat celor care au renunţat la băutură. Localitatea se mândreşte de aproape 120 de ani că are o cruce ridicată special pentru cei ce au renunţat la rachiu.

29 iun. 2014, 15:09
Greu de crezut, dar adevărat. În România există un SAT în care BEŢIVII au MONUMENT VIDEO

De aproape 120 de ani, locuitorii din Vama se străduiesc să renunţe la rachiu, transmite România TV. Pentru că nimic nu-i putea convinge, 20 de săteni s-au hotărât atunci să facă un jurământ în faţa lui Dumnezeu. Au ridicat o cruce din piatră în curtea bisericii şi au înscripţionat-o cu mesajul care, cred ei, aveau să-l respecte toţi oamenii din sat.

„Aici este de puterea minţii, fiecare cu părerea lui, cum se înţelege. Eu înţeleg c cea mai mare parte s-a lăsat, dar cum este o vorbă sfântă, pădure fără uscături nu există„, spune un sătean.

Statuia Libertăţii în România, la Boldeşti-Scăieni

Legământul sfânt al înaintaşilor nu este însă un un model pentru toţi săteni: „Păi când intra la biserică, stau pe la monument, cu picioarele pe el. Care vor să se lase se lasă, care nu nu”.

Cei 20 de săteni din Vama care acum 120 de ani au renunţat la alcool sunt acum exemple pe laturile monumentului din comună. Însă, se precizează şi faptul că unul dintre ei a fost adus pe calea cea dreaptă de restul grupului, cu forţa.

Cele mai ciudate nume de localităţi. Femeile din „Curva” coboară privirea când pomenesc locul de baştină