Grevă a relaţiilor intime în SUA, după decizia privind avortul: „Nu vom face amor cu niciun bărbat – inclusiv cu soții noștri”

Grevă a relaţiilor intime în SUA, după decizia privind avortul. Protestatarii împotriva avorturilor  au susținut sâmbătă o grevă a sexului - în timp ce "abstinența" a început să fie în trend pe Twitter în urma deciziei Curții Supreme de a anula hotărârea Roe vs. Wade, relatează The New York Post.

26 iun. 2022, 17:38
Grevă a relaţiilor intime în SUA, după decizia privind avortul: „Nu vom face amor cu niciun bărbat – inclusiv cu soții noștri”
Grevă a relaţiilor intime în SUA, după decizia privind avortul

Grevă a relaţiilor intime în SUA. „Dacă ești un bărbat care nu vrea să facă o vasectomie, chiar dacă este reversibilă, și nu ieși în stradă luptând pentru drepturile mele, nu meriți să faci sex cu mine„, a declarat Brianna Campbell, un paramedic în vârstă de 24 de ani, pentru The Post.

Caroline Healey, o coordonatoare de evenimente în vârstă de 22 de ani, s-a întrebat, de asemenea, de ce sexul este mai important decât drepturile femeilor.

Cred că este absolut valabil ca noi să reținem Sfântul Graal pe care bărbații par să îl considere important. De ce să nu-l reținem dacă suntem mereu îngrijorate că nu-și vor pune prezervativul, că îl vor scoate după ce le cerem.

Dacă nu putem ieși în siguranță să facem sex și să știm că vom avea de ales după aceea, atunci de ce ar trebui să ne așteptăm să o facem?„, a declarat ea pentru The Post la un protest împotriva avortului din Piața Unirii din Manhattan.

Între timp, Maya Demri, o supraviețuitoare a unui viol, a insistat că femeile trebuie să „facă tot ce le stă în putere din punct de vedere juridic pentru a ne recupera drepturile” după ce Înalta Curte a anulat hotărârea istorică privind avortul.

Nu pot să stau aici și să-mi imaginez ce vor face surorile mele din statele roșii dacă vor rămâne însărcinate în urma unui viol și vor trebui nu doar să poarte în spate tragedia celui mai rău lucru care li s-a întâmplat, ci și să le poarte în corp timp de nouă luni.

Dacă această lume crede că poate oprima femeile pentru totdeauna, atunci ne închidem picioarele„, a declarat ea pentru The Post.

Citeşte şi: CTP, despre interzicerea avorturilor în SUA: că mai jos decât românii nu putea coborî nimeni pe planetă”

Grevă a relaţiilor intime în SUA

Apelurile pentru o grevă a relaţiilor intime la nivel național au luat amploare și pe rețelele de socializare și, la un moment dat, „abstinență” era în trend pe Twitter cu peste 26.900 de tweet-uri până sâmbătă după-amiază.

Femeile din America: Luați angajamentul. Deoarece SCOTUS a anulat Roe vs. Wade, nu ne putem asuma riscul unei sarcini nedorite, prin urmare, nu vom face sex cu niciun bărbat – inclusiv cu soții noștri – decât dacă încercăm să rămânem însărcinate„, a scris o utilizatoare de Twitter.

„Locuiesc în New York și sunt DOAR FURIOASĂ cu Curtea Supremă. Vreau să găsesc oameni care coordonează o grevă sexuală în masă. Aceasta este puterea noastră. Femeile au puterea aici. Gata cu sexul până când dreptul la avort va fi lege federală”, a răbufnit o femeie.

O alta a spus: „Poate că o grevă de #sex (cunoscută și sub numele de #abstinență) i-ar ajuta pe bărbați să se implice cu toții în această problemă a #drepturilor femeilor. #SexStrike. Dacă alegerile noastre sunt negate, la fel și ale voastre„.

Apelurile la abstinență au venit în timp ce alți activiști pro-alegere au ieșit pe străzile din întreaga țară pentru a doua zi în semn de protest față de hotărârea de vineri privind avortul.


loading...