Greva controlorilor de trafic aerian perturbă zborurile din Franţa

Traficul aerian intern a fost perturbat luni dimineaţa în Franţa de o grevă a controlorilor de trafic aerian, fiind anulate aproximativ 20% din zborurile cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul parizian Orly, potrivit unor surse aeroportuare, citate de AFP.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 10:51
Greva controlorilor de trafic aerian perturbă zborurile din Franţa

‘Un procent de 20% din zboruri sunt anulate, conform a ceea ce a fost anunţat. Nu există întârzieri sau cozi’, a precizat sursa, potrivit căreia greva a fost anticipată de aviaţia civilă şi companii, informează Agerpres.

Aeroportul Orly este principalul nod aerian pentru zborurile interne. Celălalt aeroport parizian, Roissy Charles de Gaulle, consacrat traficului internaţional, nu a fost afectat de grevă.

‘S-ar putea să mai existe perturbări suplimentare, dar nu înainte de mijlocul dimineţii’, a adăugat sursa citată, care a evocat posibile ‘întârzieri’ ale zborurilor cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul Orly.

Direcţia Generală a Aciaţiei Civile (DGAC) a cerut vineri companiilor aeriene anularea, luni şi marţi, a 20% din zborurile acestora cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul Orly, ca urmare a unui apel la grevă lansat de trei sindicate ale controlorilor de trafic aerian.

Sindicatele au făcut apel la grevă în semn de protest faţă de un plan de restructurare a serviciilor de control al traficului aerian în regiunile franceze, care ar implica şi disponibilizări.