Greva de la LUFTHANSA continuă şi MARŢI. Vor fi afectate zborurile pe distanţe lungi

Principalul sindicat al personalului navigant de la compania aeriană Lufthansa, UFO, a anunțat luni că greva de protest va continua și marți, însă în cazul aeroporturilor Frankfurt și München vor fi afectate doar zborurile de distanțe lungi.

RomaniaTV.net
09 nov. 2015, 16:12
Greva de la LUFTHANSA continuă şi MARŢI. Vor fi afectate zborurile pe distanţe lungi

La rândul său, conducerea companiei Lufthansa a indicat că ‘aproape toate legăturile interne și europene vor putea fi asigurate marți la fel ca și câteva zboruri intercontinentale’. Detaliile planului de zbor pentru ziua de marți urmează să fie publicate în cursul acestei seri.

În condițiile negocierilor tensionate cu conducerea companiei pe tema regimului de pensionare, sindicatul UFO a organizat luni cea de a treia zi de grevă, acțiunea de protest obligând compania aeriană germană să anuleze 929 de zboruri, ceea ce a afectat 113.000 de pasageri.

UFO, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariați de la Lufthansa, a precizat că greva personalului navigant va continua și marți pe aeroporturile din Frankfurt, München și Duesseldorf. ‘Nu a existat nici măcar o tentativă de contact între conducerea Lufthansa și sindicatul UFO de la ultimele negocieri din 5 noiembrie’, a declarat luni președintele UFO, Nicoley Baublies.

Citeşte şi Greva de la Lufthansa se extinde. Peste 100.000 de pasageri afectaţi, sute de zboruri anulate

Sindicatul UFO a avertizat anterior că greva personalului navigant ar putea dura până la data de 13 noiembrie, dacă conducerea companiei Lufthansa nu va face concesii cu privire la salarii, pensii și condiții de muncă.

Negocierile dintre managementul Lufthansa și reprezentanții personalului navigant au început în luna decembrie 2013 și se înscriu într-un context mai amplu al eforturilor Lufthansa de a-și reduce costurile și a lupta împotriva concurenței companiilor low-cost și a celor din Golful Persic. Lufthansa este în conflict și cu piloții săi, care au declanșat 13 greve în ultimele 18 luni.

Grevele de la Lufthansa nu afectează și activitatea subsidiarelor sale Eurowings, Germanwings, Swiss și Austrian Airlines.