GREVA de la Lufthansa: Mai multe zboruri din România au fost ANULATE

Sute de români sunt afectaţi de greva piloţilor de la Lufthansa. 15 zboruri, plecări şi sosiri de la Bucureşti şi Timişoara, au fost anulate miercuri, informează România TV. 

09 sept. 2015, 08:52
GREVA de la Lufthansa: Mai multe zboruri din România au fost ANULATE

Compania germană a anunţat, miercuri, că anulează 15 zboruri care urmau să plece din Bucureşti sau Timişoara şi să ajungă în Munchen sau Frankfurt, informează România TV.

În total, însă, compania a anunţat că anulează o mie de zboruri din cele trei mii programate iniţial, astfel, 140 de mii de pasageri vor fi afectaţi.

Citeşte şi Controlorii de trafic intră în GREVĂ. Ce drepturi au pasagerii

În Bucureşti, cinci zboruri de pe Aeroportul Otopeni dus-întors către Munchen şi Frankfurt au fost anulate miercuri dimineaţa.

„Vorbim de două zboruri dus-întors spre Munchen şi trei spre Frankfurt, acestea având în medie 100 de călători de transportat”, a declarat directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

Vezi şi Atenţionare de călătorie în Germania din cauza grevei piloţilor de la Lufthansa

El a mai spus că 1.000 de zboruri ale companiei au fost anulate din cauza grevei.

Piloţii Deutsche Lufthansa de pe cursele pe distanţe medii şi scurte din şi către Germania au intrat miercuri în grevă, extinzând astfel protestul care a afectat marţi cursele intercontinentale, în cadrul conflictului cu conducerea grupului legat de măsurile de reducere a costurilor, potrivit Bloomberg. Protestul de miercuri are loc în intervalul 00.01 – 23.59 (ora Germaniei).