Greva generală de la metrou, suspendată până la numirea noului ministru al Transporturilor. Tribunalul a decis că este ILEGALĂ

Greva generală de la metrou, anunţată de sindicate pentru miercuri, a fost suspendată până la numirea noului ministru al Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, informează România TV.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 09:28
Greva generală de la metrou, suspendată până la numirea noului ministru al Transporturilor. Tribunalul a decis că este ILEGALĂ

UPDATE: Tribunalul București a decis, marți, dispunerea incetarii grevei sindicaliștilor Metrorex. Hotărârea nu este definitivă.

De altfel, sindicaliștii au anunțat că amână greva, urmând a avea negocieri cu noul ministru al Transporturilor.

Masura a fost luata inainte ca presedintele Klaus Iohannis sa refuze numirea Olgutei Vasilescu in functia de ministru al Transporturilor.

Sindicatul de la metrou va relua discuţiile cu noua echipă de la Ministerul Transporturilor.

Consiliul General de la Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a decis marţi să amâne declanşarea grevei generale până după o primă întâlnire cu noul ministru al Transporturilor, informează USLM.

„Ca urmare a faptului că, la data trimiterii comunicatului de presă de ieri (luni, n.r.), nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară, a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm”, se arată într-un comunicat USLM.

Lia Olguţa Vasilescu va prelua portofoliul Transporturilor de la Lucian Şova. Întrebată despre soluţiile pentru bucureşteni, în condiţiile în care sindicaliştii de la Metrorex au anunţat declanşarea grevei generale, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că este convinsă că Olguţa Vasilescu, împreună cu conducerea Metrorex şi cu angajaţii, vor găsi soluţiile la probleme.

Sindicatul de la metrou anunţase că va declanşa greva generală începând de miercuri 21 noiembrie, zilnic, între orele 4:00 şi 16:00.

Sindicaliştii au anunţat declanşarea grevei generale deşi Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment de săptămâna trecută.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, noul ministru al Transporturilor. Prima provocare, greva de la metrou