Grevă generală în Portugalia din cauza măsurilor de austeritate

Portugalia a fost paralizată, joi, de o grevă generală faţă de măsurile de austeritate pe care Guvernul de centru-dreapta s-a angajat să le implementeze în scopul redresării economice.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 20:22
Grevă generală în Portugalia din cauza măsurilor de austeritate

Sectorul transporturilor şi zborurile comerciale erau afectate în mod special, deşi greva este şi în serviciile publice – educaţie, sănătate şi justiţie.

„Greva este un sacrificiu pentru binele ţării. Este un cartonaş roşu arătat Guvernului pentru acţiunile care au condus la sărăcirea populaţiei”, a declarat Manuel Carvalho da Silva, secretarul general al sindicatului CGTP.

În afară de Lisabona, principalele aeroporturi din Portugalia erau practic paralizate, aproape toate zborurile fiind anulate.

Metroul din Lisabona nu a circulat, iar transportul în comun de suprafaţă era grav afectat. „Există toate indiciile că mobilizarea este mai puternică decât ultima grevă generală din 24 noiembrie 2010”, a declarat Joao Proença, un lider al sindicatului UGT.

Aproximativ 30 de manifestaţii au avut loc în întreaga ţară, în special în Lisabona, la iniţiativa sindicatelor şi mişcării „indignaţilor”.