Grevă japoneză a artiştilor din orchestra Operei Naţionale Bucureşti

Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2015 13:16 // Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2015 13:16 // Sursa: romaniatv.net

Artiştii din orchestra Operei Naţionale Bucureşti vor organiza o grevă japoneză la reprezentaţiile de vineri şi duminică ale operei "Oedipe".

Foto: www.operanb.ro

Instrumentiştii din orchestra Operei Naţionale Bucureşti au decis să cânte cu banderole albe pe braţe în timpul reprezentaţiilor operei "Oedipe", de George Enescu, în semn de protest faţă de faptul că această complexă capodoperă enesciană a fost încadrată la categoria "Alte evenimente", fără a beneficia de aceeaşi expunere ca alte manifestări artistice din cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu".

"Acest fapt se repetă constant de trei ediţii. Suntem singurul teatru de operă din ţară care pune în scenă capodopera enesciană, prin urmare apreciem că este o desconsiderare atât la adresa creaţiei compozitorului, adică a operei «Oedipe», cât şi la adresa colectivelor artistice ale ONB", transmit iniţiatorii acţiunii de protest.

Reprezentaţiile "Oedipe" sunt programate vineri, 18 septembrie, la ora 18.30, şi duminică, 20 septembrie, tot la 18.30, a Opera Naţională Bucureşti. "Oedipe" se desfăşoară sub bagheta dirijorului Leo Hussain, în regia Andei Tăbăcaru-Hogea. Scenografia ese semnată Viorica Petrovici, iar coregrafia este realizată de Răzvan Mazilu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H