Grevă japoneză în Administraţia Publică. Angajaţii cer revocarea măsurii de îngheţare a salariilor ȋn sectorul bugetar

Angajaţii din Administraţia Publică au făcut joi grevă japoneză. Aceştia au oprit lucrul timp de o oră şi au cerut revocarea măsurii de îngheţare a salariilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022.

10 feb. 2022, 12:03
Grevă japoneză în Administraţia Publică. Angajaţii cer revocarea măsurii de îngheţare a salariilor ȋn sectorul bugetar

Grevă japoneză în Administraţia Publică. Timp de o oră angajații din prefecturile din toate județele au oprit lucrul în semn de protest. Principala revendicare, salarizarea oamenilor din cadrul instituției. La Cluj oamenii s-au adunat într-o sală de ședințe, iar la Timiș, oamenii au ieșit în fața instituției.

În Galași angajații de la prefectură au oprit lucrul timp de o oră și s-au strâns pe scările instutuției cu pancarde în mâini.

Grevă japoneză în Administraţia Publică

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează, joi, prin sindicatele membre, grevă japoneză. Activitatea se va desfăşura în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru.

Citeşte şi Protest la Ministerul Energiei. Mai multe organizaţii cer guvernanţilor reducerea facturilor: „Tăiaţi facturile uriaşe la energie”

Angajaţii din administraţia publică cer aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală şi modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene, potrivit mediafax. 

În acest sens, ei cer discuţii şi negocieri fie pentru înlocuirea sintagmei „venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

Citeşte şi George Simion instigă la proteste chiar din Parlament. „Haideți să dăm cu aștia de pământ”