George Simion instigă la proteste chiar din Parlament. „Haideți să dăm cu aștia de pământ”

George Simion, copreşedintele AUR, le-a transmis susţinătorilor săi să vină la protestul pe care vrea să-l organizeze în Bucureşti pe 27 februarie. "Haideți să dăm cu ăștia de pământ pentru că nu se mai poate așa ceva", a spus deputatul AUR.

08 feb. 2022, 15:31
George Simion instigă la proteste chiar din Parlament. „Haideți să dăm cu aștia de pământ”

George Simion s-a dat în spectacol, marţi, la şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor.

„Suntem în Camera Deputaților, unde discutăm despre renunțarea la starea de alertă”, a spus George Simion, în timp ce mergea prin sală și filma cu telefonul mobil, conform Libertatea.

Deputatul AUR s-a dus apoi la microfon şi le-a cerut parlamentarilor să voteze pentru încetarea stării de alertă „și pentru ca această stare de alertă, o dată la trei luni, să fie decisă în Parlament”.

După ce şi-a terminat discursul, George Simion a plecat de la pupitru, însă şi-a continuat live-ul pe Facebook.

„Pe 27 februarie, trebuie să ieșim cu toții în stradă. Românii contra hoților. Nu este doar ministrul Energiei care ne-a mărit facturile. Sunt mult mai mulți hoți, pe 27 februarie ieșim toată țara în stradă”, a spus el.

S-a plimbat apoi prin sala de şedinţă a Camerei Deputaţilor şi ulterior a luat cuvântul din nou, cu toate că nu fusese chemat.

„Aceste stări de alertă contestate la Curțile de Apel trebuie să aibă un termen rezonabil în instanță, de 30 de zile”, a mai precizat Simion.

Mai apoi, şi-a continuat live-ul pe Facebook şi a făcut un îndemn instigator.

„Avem nevoie de voi ca să continuăm lupta cu hoții. Pregătiți-vă cu mașini, care aveți oi veniți cu oi, care aveți capre veniți cu capre, care aveți vaci veniți cu vaci, care aveți camioane, că sunt mulți șoferi de camion. Veniți în București! Haideți să dăm cu ăștia de pământ pentru că nu se mai poate așa ceva. Nu se mai poate așa ceva. Pur și simplu, nu se mai poate”, a mai spus liderul AUR, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Ministrul Virgil Popescu depune plângere penală pe numele lui George Simion după scandalul violent din Parlament

Afirmaţiile lui George Simion vin la doar o zi după ce l-a agresat în Parlament pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, în timp ce vorbea de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Florin Cîţu, după ce George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu. „Când lași liberi astfel de oameni violenți, ei vor fi din ce în ce mai agresivi”

Gestul liderului AUR a fost criticat în termeni duri de FLorin Cîţu, preşeidintele PNL, care vrea aplicarea de măsuri dure în urma incidentului.

 

„Trebuie să propunem măsuri foarte, foarte dure. Ne uităm acum care sunt acestea și ce putem să facem. Dar, până la urmă, totul a început când am pemis, atunci când USR și AUR l-au agresat pe Florin Roman, și am trecut peste acel eveniment, nu s-a întâmplat nimic”, a spus Florin Cîțu, aflat la Parlament.

„Când îi lași liberi pe astfel de oameni, ei vor fi din ce în ce mai agresivi. Vom avea mai multe variante și le vom pune în discuție

Astfel de oameni violenți dacă umblă liberi și îi lăsăm, ei își vor face în continuare de cap. Trebuie cumva să nu îi mai lăsăm”, a mai spus Florin Cîțu.

Marți la prânz, Parchetul General a anunțat că a deschis dosar penal pentru ultraj după acel incident.

Citeşte şi: George Simion, dosar penal deschis de Parchetul General după scandalul din Parlament cu Virgil Popescu