Grevă japoneză la Spitalul Judeţean Cluj. Angajaţii sunt nemulţumiţi că sunt obligaţi să-şi facă şi plătească testele Covid

Angajații de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj fac grevă pentru că sunt obligați să își facă teste COVID când revin din concediu.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 07:34
Grevă japoneză la Spitalul Judeţean Cluj. Angajaţii sunt nemulţumiţi că sunt obligaţi să-şi facă şi plătească testele Covid

„Este grevă la Spitalul Județean din cauza unei directive a conducerii care ne obligă să facem test COVID-19 după întoarcerea din concediul de odihna, medical și să îl facem contracost.

Tariful este de 150 de lei și se face la laboratorul spitalului”, a declarat un angajat, pentru stiridecluj.ro.

Citeşte şi Medicii ameninţă cu greva generală: „Avem drepturi salariale neprimite, posturi blocate, cerem acordarea stimulentului promis”

Sindicatul Sanitas au anunțat că în 7 octombrie se va desfășura o grevă japoneză, la nivel național. Revendicările sindicatului vizează condițiile de muncă, în contextul pandemiei COVID-19.

Subliniem că nu este o grevă limitată la SCJU Cluj-Napoca. La nivelul Spitalului există, în prezent, o recomandare de testare, pentru angajații care se întorc din concediu, pentru siguranța personalului și a pacienților„, a mai spus sursa.