Greva la Air France continuă. Piloţii ies pentru prima dată în stradă

Traficul aerian internaţional este perturbat pentru a noua zi la rând, din cauza grevei de la Air France. Marţi compania asigură mai puţin de jumătate din zboruri, iar piloţii intenţionează să iasă pentru prima dată în stradă.

23 sept. 2014, 15:14
Greva la Air France continuă. Piloţii ies pentru prima dată în stradă

Piloţii Air France continuă greva după eşecul unei noi runde de negocieri între sindicate şi conducerea companiei, iar acum aceştia intenţionează să iasă pentru prima dată în stradă. Greva piloţilor costă compania Air France circa 20 de milioane de euro pe zi.

Piloţii sunt revoltaţi după ce o nouă rundă de negocieri cu managementul societăţii a eşuat. Luni criza părea că se apropie de sfârşit. Conducerea Air France a propus suspendarea temporară a programului de extindere în Europa a Transavia. Însă piloţii nu au fost mulţumiţi. Ei cer renunţarea completă la proiect. În aceste condiţii, directorul Air France a transmis un avertisment dur.

„Nicio companie aeriană nu este nemuritoare, nici măcar Air France”, a declarat Alexandre de Juniac, director Air France.

Şi premierul francez le-a cerut piloţilor să renunţe la protest.

„Această grevă nu are niciun motiv. Nu este înţeleasă de francezi. Face rău imaginii Franţei şi este un pericol real pentru companie”, a declarat Manuel Valla, premierul Franţei.

Greva costă compania 20 de milioane de euro pe zi şi a provocat un adevărat haos pe aeroporturile europene şi nu numai. Există însă şi câştigători de pe urma acestei crize. Este vorba de companiile low-cost concurente directe ale Air France.

Chiar înainte de începerea grevei, o parte dintre acestea şi-au suplimentat cursele.