Grevă la Dacia Mioveni, angajaţii se tem că roboţii la fură locurile de muncă

Dacia Mioveni are peste 14 mii de angajaţi şi a intrat într-un program serios de retehnologizare. 

24 sept. 2019, 19:37
Grevă la Dacia Mioveni, angajaţii se tem că roboţii la fură locurile de muncă

La Dacia Mioveni a apărut frica de roboţi. Marți a fost o grevă spontană la fabrica deţinută de Renault. La ora 10:00, angajaţii din sectorul montaj-caroserie au oprit munca. Oamenii au aflat că 200 dintre ei ar putea rămâne fără un loc de muncă, după ce uzina va instala roboţi industriali capabili să-i înlocuiască.

Şi angajaţi din alte secţii s-au alăturat protestului. Oamenii s-su plâns că nimeni din conducerea Uzinei nu a venit să stea de vorbă cu ei. Dar după negocieri de o oră, oamenii au reluat munca.

Dacia Mioveni are peste 14 mii de angajaţi şi a intrat într-un program serios de retehnologizare. Chiar în această perioadă, producătorul a anunțat un transport agabaritic de utilaje din Portul Constanţa. Noile echipamente destinate secţiei de presaj vor fi instalate în perioada următoare.

Grupul Renault are în desfăşurare investiţii de 100 de milioane de euro la Mioveni, demarate în acest an. 25 de milioane de euro reprezintă un ajutor de stat. Producţia ar urma să crească la peste 400 de mii de unităţi anual, iar cu ajutorul roboţilor va creşte productivitatea.