Grevă la METROUL din Londra. Sindicaliştii cer măriri de salariu. Traficul va fi un haos

Din cauza grevei de la metrou, declanşată miercuri, la ora locală 18:30, milioane de londonezi şi turişti străini vor fi nevoiţi să găsească alte mijloace de transport, cel puţin timp de 24 de ore. În plus, greva a provocat şi perturbarea traficului de suprafaţă.

08 iul. 2015, 20:00
Grevă la METROUL din Londra. Sindicaliştii cer măriri de salariu. Traficul va fi un haos

Într-un comunicat al sindicatelor de la metrou făcut public marţi, TFL (Sindicatul Transporturilor din Londra) a anunţat că circulaţia ar putea fi total întreruptă până joi, la ora 18:30, iar vineri, ar putea fi serios perturbată.

Peste 20.000 de angajaţi ai transportului în comun din capitala regatului, reprezentate de sindicaliştii din RTM, Unite, TSSA şi Aslef sunt chemaţi să participe la grevă, potrivit 20minutes.fr, citând surse din presa britanică.

Mişcarea grevistă este rezultatul unui conflict social survenit după comunicarea unui plan de transport cu metroul ce ar urma să fie pus în aplicare la mijlocul lunii septembrie, potrivit căruia se va înfiinţa un nou serviciu, de noapte, ce va funcţiona pe perioada celor două zile libere de la sfârşitul săptămânii şi pentru care patru sindicate au cerut măriri de salariu.

Absenţa consensului în rândul salariaţilor

În ciuda unei oferte prezentate de societatea care gestionează reţeaua de metrou, London Underground (LU), prin care li s-a propus sindicaliştilor o creştere salarială de 2%, discuţiile între cele două părţi s-au încheiat fără a se ajunge la un acord.

Cu toate acestea, LU s-a arătat dispus să continue consultările cu reprezentanţii sindicatelor, însă aceştia sunt în continuare refractari la propunere şi afirmă că întrega responsabilitate pentru perturbarea traficului ca urmare a grevei va cădea pe umerii LU.

Anul trecut, cel mai vechi metrou din lume – metroul din Londra, care are 150 de ani – a mai fost afectat de grevele salariaţilor, însă de data aceasta autorităţile se aşteaptă la cea mai mare şi mai serioasă mişcare de protest, după cea din 2002.