Greva pe aeroporturile din Franţa continuă. Mii de turişti, nemulţumiţi

Greva agenţilor de securitate aeroportuară, începută vineri pe aeroporturile franceze, s-a prelungit. Agenţii de securitate au hotărât să nu-şi reia atribuţiile după ce discuţiile cu patronatele privind salariile lor nu au ajuns la niciun rezultat.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 15:16
Greva pe aeroporturile din Franţa continuă. Mii de turişti, nemulţumiţi

Greva agenţilor de securitate aeroportuară înseamnă cozi lungi şi multe curse amânate pentru sute de mii de turişti care au plănuit să-şi petreacă în Franţa sărbătorile de iarnă.

Demonstranţii au mărşăluit cu steguleţe şi au suflat în fluiere, în timp ce guvernul de la Paris creşte presiunea asupra patronatelor pentru a găsi o soluţie în acest conflict.

Doi mediatori guvernamentali au fost mandataţi să găsească o soluţie de compromis. Agenţii de securitate vor ca salariile să le fie mărite cu cel puţin 200 de euro.

Pasagerii sunt extrem de nemulţumiţi că trebuie să aştepte la cozi interminabile, asta în cazul fericit în care nu li s-a anulat cursa.

„Fireşte că nu suntem fericiţi. Nu-ţi place deloc, dacă trebuie să călătoreşti mult. Nu-ţi place niciodată. Vrei să ajungi acasă la familie”, a declarat un pasager.