Grevă spontană la CFR Infrastructură. Cinci trenuri au înregistrat întârzieri

Două trenuri internaţionale şi un tren InterRegio au fost oprite, luni după-amiază, în judeţul Suceava, la Vadu Siret şi Milişăuţi, după ce angajaţii din gările Vicşani şi Dorneşti, afiliaţi la Sindicatul "Ştefan cel Mare" din CFR Intrastructură, au declanşat o grevă spontană, informează MEDIAFAX. UPDATE Protestul angajaţilor CFR din judeţul Suceava s-a încheiat în jurul orei 17.30 după ce aceştia au primit în cont drepturile salariale restante.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 14:14
Grevă spontană la CFR Infrastructură. Cinci trenuri au înregistrat întârzieri

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat că angajaţii din CFR Infrastructură afiliaţi Sindicatului „Ştefan cel Mare” au declanşat un protest spontan, solicitând încheierea contractului colectiv de muncă pentru 2012-2013, plata salariilor restante şi plata drepturilor salariale câştigate prin decizii judecătoreşti.

Circulaţia feroviară a fost reluată la ora 17.30 după ce angajaţii CFR din Dorneşti şi Vicşani şi-au primit drepturile salariale în contul de card.

Circulaţia a cinci trenuri de călători, care au înregistrat întârzieri între 30 şi 360 de minute, a fost afectată, luni, din cauza grevei spontane a salariaţilor staţiei CF Dorneşti.

Conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA preciza luni, într-un comunicat de presă că a informat sindicatele feroviare, la sfârşitul săptămânii trecute, că transferurile bancare pentru plata salariilor se vor face la începutul acestei săptămâni.