Greva STB ar putea continua şi vineri. Angajaţii refuză să-şi reia activitatea

Angajaţii STB implicaţi în protestele de joi refuză să-şi reia activitatea, cu toate că Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea gravei.

20 ian. 2022, 20:40
Greva STB ar putea continua şi vineri. Angajaţii refuză să-şi reia activitatea

În aceste condiţii, Greva STB ar putea continua şi vineri. Avertismentul a fost lansat chiar de Societatea de Transport Bucureşti (STB).

„Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.

Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune”, au transmis reprezentanţii STB într-un comunicat preluat de Agerpres.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, reacţie virulentă: „Greva orchestrată politic de la STB se suspendă. Liderul de sindicat membru PSD va avea soarta lui Ion Rădoi”

Din acest motiv, conducerea STB „face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi” şi le cere în mod public să reia imediat activitatea de transport public. Totodată, societatea de transport aflată în subordinea Primăriei Capitalei îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.

Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat. Decizia instanţei este executorie.

Conducerea societăţii de transport public a depus la tribunal, în cursul zilei de joi, două cereri în care solicită suspendarea grevei sindicaliştilor, precum şi constatarea nelegalităţii protestului organizat de angajaţi.

Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea grevei STB! Angajaţii sunt obligaţi să revină la muncă

În primul dosar, cel privind suspendarea grevei, instanţa a dat dreptate STB, urmând ca solicitarea privind nelegalitatea protestului să fie judecată vineri.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

În replică, conducerea STB a transmis că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi.


loading...
Partenerii noștri